Háromnegyedes teltházat várnak az új igazgatóktól

2016.06.30. 08:21

Pályázatokat írt ki a Madách, a Thália és az Új Színház vezetésére Budapest Főváros Közgyűlése, írja az MTI.

A Madách Színház jövendőbeli ügyvezető igazgatójának vállalnia kell, hogy kidolgozza a színház művészeti programját, Magyarországon színpadra állít külföldi szuperprodukciókat, magyar bemutatókat. Kellenek a színháztól a fiatalabbakat vonzó előadások, be kell mutatni kortárs magyar szerzők műveit. Legalább 230 előadást kell tartani, és a saját társulattal legalább két saját bemutatót kell megvalósítania, és minimum 75 százalékos látogatottsággal kell működnie. Az ügyvezetői kiírás 5 évre szól, 2017. február 1-jétől 2022. január 31-ig.

A Thália Színház vezetőjének hasonlóak a felelősségei, bár itt már megjelennek az elvárások a szélesebb közönség elérése, a kabaré, a humor, a különböző fesztiválok szervezése, különös tekintettel a vidéki és határon túli színházak produkcióira. A Tháliának legalább 300 előadást kell tartania, saját társulattal legalább évi két bemutatót létrehoznia, miközben a megtartott előadások legalább 30 százaléka a teátrum saját előadása, és játszóhelyein összesen átlagosan legalább 75 százalékos látogatottsággal működik. Az ügyvezető igazgatónak a jogviszonya 2017. január 1-jétől 2021. december 31-ig tartana.

Az Új Színháznál a kulcsszó a kísérletezés, itt egyszerre kell a műfaji sokszínűséget, de a kísérletezőbb előadásokat is bemutatni, illetve lehetőséget adni fiatalabb drámaíróknak. Az Új Színháznak évente legalább 230 előadást kell tartania, saját társulattal legalább évi két bemutatót létrehoznia, miközben a megtartott előadások legalább 75 százaléka a színház saját előadása, és összes játszóhelyét figyelembe véve átlagosan legalább 75 százalékos látogatottsággal működik.   Az ügyvezetői munkakör 2017. február 1-jétől 2022. január 31-ig tartana.

A benyújtási határidő mindhárom pályázatnál a honlapon való közzétételtől számított 30 nap, azaz ha ezt most június 30-án olvassák, már csak 29. A kiírásokat a kormany.hu oldalán lehet megnézni, de ha nem lenne egyértelmű, hogy hol, akkor segítünk: