Gyanús ital után jött a filmszakadás az öltözőbe vitt lányoknál

2016.07.12. 12:32

Újabb részleteket tudtunk meg a Balaton Soundon, a DVBBS nevű kanadai duó öltözőjében történtekről. A hátravitt lányok egyikének barátai szerint a szombati koncert végén a kordonok között jött egy magyar nő és egy külföldi férfi, ők választották ki a hat lányt. A lányok először felmehettek a színpadra, már ott kaptak egy üveg vodkát a kezükbe.

A koncert után a bulizást a dj-k konténerében folytatták a backstage-ben, pózoltak, fotózkodtak a DVBBS-sel. Ekkor került elő valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták. Feles pohárban kínálták őket. Azt gondolják, ez az ital volt az, ami a filmszakadást okozhatta.

Forrásaink úgy tudják, a hat lány közül hárman biztosan rosszul lettek. Egyikükre sírva találtak rá, volt, aki a vécében, volt, aki az öltözőben volt. Az egészségügyi sátornál később hallották, hogy az ott dolgozók arra gyanakodnak, gina volt az italukban. Több lányt úgy vittek el a mentők, hogy már a helyszínen infúziót kötöttek a karjukba.

A lányokat később nőgyógyászati vizsgálatra is elvitték a rendőrök. A rendőrség, amely kábítószer birtoklása miatt gyanúsított meg három külföldi férfit, egy negyediket pedig tanúként hallgatott ki, hétfőn azt közölte, "minden körülményt vizsgálnak", szakértőket vontak be, és az eddigi adatok alapján "szexuális erőszak gyanúja nem merült fel".



Forrásaink szerint a rendőrségi közleményben említett négy ember közé tartozott – a fellépőkön, a kanadai testvéreken kívül - egy szürke pólós srác, akiről azt gondolják, szintén a zenészeket kísérte, a negyedik pedig menedzsernek tűnt.

Úgy tudjuk, az első hírekkel ellentétben a lányokra nem takarítók találtak rá, hanem fesztiválozók, akik az egyik lányt keresve riasztották a biztonságiakat, és velük együtt bementek a backstage-be. Ekkor még ott voltak a dj-k a konténerben, és egy fehér pólós lány volt velük. Miután a mosdóból elvitték a síró lányt, a biztonsági főnök visszament a többiekért, és ekkorra már a dj-k eltűntek, ott hagyták eszméletlenül a fehér pólós lányt, akit később mentő vitt el.

Szeles Géza, aki a fesztiválon az egészségügyi ellátást vezette, a Blikknek azt mondta: nem volt végül szükség különösebb orvosi beavatkozásra.

A DVBBS vasárnapról hétfőre virradó éjjel már Ibizán lépett fel az Amnesia klubban. Még hétfőn megkerestük őket, ezt a választ kaptuk:

Megrázott minket, hogy a Balaton fesztivál (sic!) néhány látogatója áldozata lett olyan eseményeknek, amik miatt kórházba kerültek. A rendőrség az együttműködésünket kérte a nyomozásban, és természetesen mindent megtettünk. A rendőrség megerősítette, hogy semmi kapcsolat nincsen közöttünk, és a történtek között, ezért mentünk tovább pár órával később az ibizai fellépésünkre. Ettől az esettől függetlenül zajlik egy marihuánával kapcsolatos ügy, mi szívesen válaszolunk ezekre a vádakra, és készségesen segítünk a rendőrségnek megoldani az esetet.

Gondolatban az áldozatokkal és a családjaikkal vagyunk.

Alex és Chris (DVBSS)