Meghalt Marik Péter, az Operettszínház színésze

2016.07.27. 12:58

78 éves korában rövid, súlyos betegség után szerda hajnalban elhunyt Marik Péter, tudatta a Budapesti Operettszínház az MTI-vel. A Jászai Mari-díjas színművészt a színház saját halottjának tekinti, a temetéséről később intézkednek.

Marik Pétert nemrég, július első felében mentő vitte el a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadról, miután szívrohamot kapott a Csárdáskirálynő szünetében. Az előadás rendezője, Kerényi Miklós Gábor „Kero” a második felvonás végén közölte a hírt a nézőkkel.

A színész 1938. november 3-án született Budapesten. A Zeneművészeti Főiskolán diplomázott, később ügyelőként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd néhány év után segédrendezői státuszt kapott. 1969-től a Fővárosi Operettszínház stúdiójában folytatott tanulmányokat.

Marik Péter
Marik Péter
Fotó: Kovács Attila / MTI

Leo Fall Pompadourjának René szerepére Vámos László hívta meg 1970 tavaszán, a következő évadtól pedig már az Operettszínház tagja volt, és megkapta Lehár Ferenc A víg özvegyében Danilo szerepét. Darabbeli partnere Németh Marika volt, akivel rövidesen összeházasodott. Huszonhat éven át éltek együtt.

Marik játszott például a La Mancha lovagja című darabban, majd a Csárdáskirálynőben Edvint alakította. Többször lépett fel külföldön is. A hetvenes évek egyik legismertebb bonvivánja volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport