Leszbikus Wonder Woman az egyik írója szerint

2016.10.01. 15:37
Mivel egy csak nőkből álló, fiktív közösségből származik, nyilvánvalóan női partnerei voltak a szuperhősnek, véli a képregények egyik írója.

A DC Comics nevű képregényes cég - Superman, Batman és az Igazság Ligája megalkotója - 2016-ban indította el a DC Rebirth (DC Újjászületés) sorozatát, amelynek részeként az egyébként pont 75 éve megalkotott Wonder Woman eredettörténetét is új köntösbe helyezik. Mégpedig - írja a Comicosity - olyanba, amelyet az LMBT-közösség is magáénak érezhet.

Wonder Woman ugyanis az eredettörténet szerint a Themyscira nevű, paradicsomi, csak nőkből álló közösségből érkezik. Márpedig a paradicsomi állapot feltételezi azt is, hogy a lakók szerelmet is érezzenek, így, bár egy férfiak nélküli világban ez a szó nem feltétlenül helyes, lakói leszbikusok, hiszen nőként nőkkel tartanak fenn szerelmi viszonyokat - fejtette ki a sorozat egyik írója, Greg Rucka a Comicositynek adott interjújában . "Ha az a kérdés, hogy volt-e nőbe szerelmes, és volt-e párkapcsolata más nőkkel, akkor a válasz egyértelműen igen" - jelenti ki.

ww1
Fotó: writeups.org

Rucka hozzáteszi azt is, szerinte rossz írói módszer lenne mindezt teljesen evidenssé tenni, és "a szereplőknek egy vastag betűs táblán hirdetniük, hogy MELEG VAGYOK! Nem elmondani akarjuk, hanem megmutatni."

Rucka arra is kitér az interjúban, hogy szerinte Diana (ez Wonder Woman eredeti neve) nem azért hagyja el Themyscirát, mert beleszeret az odatévedő Steve Trevor nevű férfiba. "Ez kisszerűbbé tenné a jellemét, és elvenné a hősiességét. (...) Nem Steve miatt megy el, hanem mert látni szeretné a világot, és tudja, hogy valakinek meg kell tennie ezt. És rájön, hogy ő az, akinek meg kell hoznia ezt az áldozatot."

Wonder Woman nemrég a filmvásznon is felbukkant, fontos, de kis szerepe volt a Batman Superman ellen című filmben, és hamarosan - jövő nyáron - saját filmet is kap, aztán Az Igazság Ligája című szuperhősmoziban is szerepelni fog.

Ne maradjon le semmiről!