A Svéd Akadémia lemondott Bob Dylanről

136948873
2016.10.17. 16:48
Több hiábavaló próbálkozás után a Svéd Akadémia felhagyott az erőfeszítéssel, hogy személyesen is kapcsolatba lépjen az irodalmi Nobel-díj idei kitüntetettjével, Bob Dylan amerikai énekes-dalszerzővel, költővel.

Mi is megírtuk, hogy Bob Dylan eddig semmilyen módon nem kommentálta, hogy ő kapta az irodalmi Nobel-díjat, hivatalosan sem, de a koncertjein sem reagált a rajongói bekiabálásokra. Ami viszont komolyabb gond, a díjat odaítélő Svéd Akadémia sem tudta őt elérni telefonon – és most már náluk is betelt a pohár.

„Jelenleg nem teszünk semmit. Telefonon és e-mailekben is kapcsolatba léptem legközelebbi munkatársával, és nagyon kedves válaszokat kaptam. Ez jelenleg tökéletesen elég" – mondta hétfőn a svéd közrádióban az akadémia titkára, Sara Danius. 

Az MTI beszámolója szerint Sara Danius azt mondta, hogy nem nyugtalankodik, neki az az érzése, hogy Dylan előbb-utóbb megszólal a díjával kapcsolatban. 

A friss Nobel-díjasokat december 10-ikére várják Stockholmba, hogy ott átvegyék a díjat a svéd királytól és rövid beszédet mondjanak. A Svéd Akadémia nem tudja, hogy Bob Dylan ott lesz-e. „Akár eljön, akár nem, ez egy nagy ünnep lesz, és a díj őt illeti” – mondta a titkár.

Ne maradjon le semmiről!