Jordán Tamás kulcsszerepet kapott Alföldi Passiójában

2017.01.19. 18:11

A Kossuth-díjas művész Júdás apját alakítja az előadásban, amelyet csak egyetlen egy alkalommal, 2017. április 9-én, Virágvasárnap láthat a közönség a Budapest Sportarénában. A Passio XXI színháztörténeti momentumnak ígérkezik: Alföldi Róbert formabontó színpadképpel, nagyzenekari kísérettel, mai slágerekkel és 150 táncossal állítja színpadra a Székely Csaba tollából született bibliai történetet. Jordán nagy kihívásnak tartja, hogy egy Aréna méretű helyen kel fellépnie.

Ekkora helyen pedig még sosem játszottam. Bízom Alföldiben és abban, hogy ez egy átütő erejű előadás lesz, ennyi néző előtt. A darab arról szól, hogy mi történne ma Jézussal, ha elkezdene prédikálni, mit is jelent manapság a szeretet. Én azt gondolom, hogy pórul járna.

Jordán mellett Stohl András, Szabó Kimmel Tamás, Feke Pál, László Zsolt, Pápai Erika, Tóth Gabi és Fekete Ernő is szerepel a darabban. Jordán legtöbbüket és Alföldit is régóta ismeri, kapcsolatuk baráti.

Alföldi Róberttel szívélyes, baráti a kapcsolatom. Váltottuk egymást a Nemzeti Színház élen, zökkenőmentes volt az átadás-átvétel. 

A darabban az elmúlt évtizedek nagy slágerei is megszólalnak, melyek szövegei úgy simulnak majd a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Mivel kortárs dalok is részét képezik a repertoárnak, az alkotók szerint a huszonévesek és az idősebb korosztályok tagjai is találnak majd olyan motívumokat benne, melyek kifejezetten hozzájuk szólnak. Az előadásban az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartva, ám áthangszerelve csendülnek fel a fiatalabb korosztály nagy kedvencei és a legnépszerűbb mainstream dalok. Az előadás zenei kíséretét az Óbudai Danubia Zenekarra és rockzenészekre bízták.