Betilthatják Oroszországban a Szépség és a Szörnyeteg filmet

2017.03.04. 20:02

Márciusban mutatnák be Oroszországban a Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős remake-jét, már ha addig az orosz kormány úgy nem ítéli, hogy a film melegpropagandának számít. A kormánypárt egyik képviselője szerint ugyanis a film, amelyben a Disney történetében először van egy egyértelműen meleg karakter, 

a bűn szégyentelen propragandája.

A bizonyos meleg karakter, aki miatt az egész hiszti elindult, a főgonosz Gaston haverja és fegyverhordozója, LeFou, aki titkon szerelmes Gastonba, az ezen való vívódása az egyik mellékszál a filmben. A film egyik utolsó jelenetben pedig Lefou egy férfival táncol. 

Vitalij Milonov orosz képviselő szerint  a 2013-ban elfogadott, emberi jogi szervezetek által agyonkritizált törvény értelmében - amely szerint a homoszexualitás idegen az orosz életformától - a film már bőven melegpropagandának számít, amit pedig tilos terjeszteni az országban. Éppen ezért Milonov azt akarja, hogy a kulturális minisztérium a bemutató előtt nézze meg a filmet é döntse el, hogy egyáltalán engedélyezi-e a bemutatót. 

Az Emma Watson főszereplésével újragondolt Szépség és a Szörnyetegnek már az Egyesült Államokban is nekimentek a homofóbok, egy alabamai mozi például bejelentette, hogy a meleg karakter miatt nem fogja műsorra tűzni a filmet. A kisvárosi mozi tulajdonosa a döntéséről azt mondta, hogy az embereknek ki kell állniuk magukért, amikor a nagyvállalatok le akarják nyomni a véleményüket a torkukon. "Ha nem nézhetek végig egy filmet Jézussal és az Úristennel az oldalamon, akkor annak a filmnek semmi keresnivalója nincs a moziban"-indokolta döntését a mozi tulajdonosa.