Christian Bale lesz Dick Cheney

2017.04.13. 19:15


Az Oscar-díjas Christian Bale az AP hírügynökségnek megerősítette, hogy ő játssza majd Dick Cheneyt az egykori amerikai alelnökről szóló életrajzi filmben, írja az MTI. A film forgatókönyvírója és rendezője Adam McKay, akivel Bale együtt dolgozott A nagy dobás című filmben, amely 2016-ban Oscar-díjat nyert a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában.

Bale szerint ahogy A nagy dobásnál, a forgatókönyvvel "Adam képes volt egy olyan történet megragadni, amelytől a legtöbb ember önkívületbe esik, ha meghallja". Bale azt mondja: McKay "képes arra, hogy kompromisszumok nélkül meglepő, szórakoztató és intelligens filmet készítsen, ennek a nagymestere".

Az egyelőre cím nélküli Cheney-filmben Steve Carell lesz Donald Rumsfeld, a volt védelmi miniszter, az alelnök feleségének, Lynne Cheneynek a szerepét pedig Amy Adams kapta.

A nagy dobáshoz hasonlóan ennek a filmnek is Brad Pitt Plan B Enterteinment cége lesz a producere. A forgatás szeptemberben kezdődik, a Paramount Picture lesz várhatóan a forgalmazó.