Angol lap méltatja a Virtuózok felfedezettjét

2017.05.09. 16:07
A 13 éves zongorista, Boros Misi első lemezéről a Guardian cikkezett, és a "korát meghazudtolóan érettnek" nevezi a játékát.

Boros Misi a köztévé Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatójának első évadát nyerte meg még 2014-ben, rendszeresen turnézik külföldön, fellépett New Yorkban, Tokióban, Pekingben és Rómában is.  A most megjelent dupla CD-n a 13 éves zongoraművész tavaly november 15-én, a Müpában adott koncertje hallható, ahol Nemzeti Filharmonikusokkal lépett színpadra.

A Boros Misi önálló koncertje című  lemezen négy Chopin-mű mellett Bach és Beethoven egy-egy darabja is hallható, annak második korongjára pedig Mozart zongorakoncertje került, amelyet a Nemzeti Filharmonikusokkal együtt adott elő.

Stephen Pritchard cikkében nemcsak portrét közöl a naponta hat-hét órát gyakorló zongoristáról, de a lemezt is értékeli: szerinte a korát meghazudtolóan érett a játéka, és ugyan érthetően hiányzik még belőle a felnőtt zongoristák ereje, de "technikailag magabiztos és határozott". A cikk szerint Boros Misi "néha hibázik ugyan, de a játékát végig áthatja az ifjonti tűz, és a kádenciái egy látványosan fejlődő zenei gondolkodást mutatnak." 

A zongorista fociszenvedélyét is emlegető Pritchard abban a hitben fejezi be a cikkét, hogy "a világ zeneszerető közönsége kétségtelenül hallani fog a jövőben róla".

Ne maradjon le semmiről!