Fél gramm fű miatt kell bíróság elé állnia Hujber Ferencnek

2017.08.16. 08:53

A rendőrség lezárta a nyomozást Hujber Ferenc ügyében, az ügyészség pedig készen áll, hogy a bíróság előtt bizonyítsa a színész bűnösségét, írja a szerdai Bors.

Hujberre korábban a felesége hívta ki a rendőröket, kényszerítés gyanúja miatt indult eljárás ellene, a hatóság pedig a gyámhivatalt is értesítette, vélhetően azért, mert a veszekedés a két gyermekükre is hatással lehetett. A vizsgálat végére azonban egészen más ügyben zárta le a nyomozást a szentendrei rendőrség: Hujbernél füvet találtak, fél grammot.

"A Szentendrei Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt vádat emelt. A bűncselekmény elkövetési tárgya egy rendőri intézkedés során lefoglalt, csekély mennyiségű kábítószer. A vádirat alapján az ügyben a továbbiakban a Szentendrei Járásbíróság jár el" – közölte a lappal a Pest Megyei Főügyészség.

Hujber júliusban még a nyilvánosság előtt is beszámolt az esetről. "Bejöttek éjszaka a házamba, és házkutatást tartottak a rendőrök!!! Házkutatást!!! Fél gramm füvet találtak, meg ami kimutatható volt a szervezetemben" – posztolta a Facebookon a színész, aki azt állítja, alváshoz használja a szert, gyógyszerek helyett, a rendőrök pedig az antik füvesdobozát is elvették tőle, miközben átkutatták az otthonát.