Több tízmillió dollárt gyűjtöttek a hírességek Texasnak

GettyImages-841006482
2017.08.31. 14:13
A Harvey által okozott katasztrófa a hírességeket is megmozgatta, legyen szó, színészekről, zenészekről, vagy sportolókról, egyre többen ajánlanak fel nagyobb összegeket, vagy szerveznek gyűjtést a rászorulók számára. Tegnap már írtunk Sandra Bullock felajánlásáról, most összegyűjtöttük a többi jótékonykodót is.

A Leonardo DiCaprio Alapítvány egymillió dolláros segélyt ajánlott fel a Harvey által okozott pusztítás helyreállítására. A színész régóta szívén viseli a bolygó sorsát, tavaly készített is egy filmet, ami a globális felmelegedés brutális következményeire hívta fel a figyelmet. Alapítványával pedig korábban támogatta a 2004-es szökőár, a haiti földrengés és a Sandy hurrikán áldozatait is.

Jamie Foxx szeptember 12-re meghirdetett egy televíziós adománygyűjtő műsort, addig is elindított viszont egy alapot, illetve kérte is kollégáit, hogy ők is adakozzanak a rászorultak javára. A posztban megjelölte Dwayne The Rock Johnsont, Beyoncét, Chris Rockot, Jay Z-t, Dave Chapelle-t, Jerry Seinfeldet, Steve Harvey-t és Justin Timberlake-et.

Azóta a gyűjtés már átlépte az 1 millió dollárt is, amiről újabb videóban számolt be. Ebben megköszönte többek között Nicole Kidman és a Kardashian-család felajánlásait is. Hart azt is elmondja, hogy ezen felül még az állatok elhelyezését segítő szervezeteket is támogatja, továbbá, hogy hamarosan személyesen Texasba utazik, ahol személyesen akar meggyőződni arról, hogy az összegyűjtött pénzt tényleg arra költik, amire a legnagyobb szükség van.

JJ Watt, az amerikai futball liga egyik legnagyobb sztárja és a Houston Texans játékosa is gyűjtésbe kezdett, ami minden előzetes várakozást felülmúlt. Vasárnap indította a gyűjtést, és mindössze 200 ezer dollárt tűzött ki célul.

Viszont olyan tempóban érkeztek a felajánlások, hogy ez két óra alatt összejött, úgyhogy folyamatosan növelte az összeget. Először 500 ezer dollárra, ami 24 óra alatt összejött. Jelenleg 8,5 millió dollárnál tart a gyűjtés, és 10 millió dollár a cél. Ahogy egyre nőtt az akció, úgy csatlakoztak ehhez egyre többen. Ellen DeGeneres amerikai műsorvezető a Walmart áruházlánccal közösen például 1 millió dollárral járult hozzá az NFL-játékos gyűjtéséhez. Arról, hogy a hatalmas összeget a megfelelő módon költsék el, Watt személyesen igyekszik gondoskodni.

Demi Lovato szintén gyűjtési akciót indított, de adakozott Selena Gomez és a Jonas testvérek is. Beyonce húga, Solange szeptember 28-ára Bostonba hirdetett meg egy segélykoncertet, aminek a bevételeit teljes egészében a rászorulók javára ajánlotta fel. 

A Harvey hurrikán által okozott pusztítás helyreállítása akár évekig is eltarthat. A példa nélküli esőzésről és áradásról itt olvashat bővebben.