Új helyet keres a Gólya

2017.09.12. 10:51

A Gólya Presszó egy Facebook-posztban közölte a nyilvánossággal, hogy új helyet keres, lehetőleg a 8. vagy a 10. kerületben. A jelenleg a 8. kerületi Bókay János utcában működő klub több okkal is magyarázta, miért tervezik a költözést:

Kicsi lett az épület, és már az önkormányzat is figyelmeztette a klubot, amiért a hatósági engedélyben megállapítottnál többen tartózkodnak a szórakozóhelyen. Továbbá egyre több lakossági panasz érkezett a Gólyával szemben, és a dzsentrifikálódó környék sem fekszik a kritikai baloldallal szoros viszonyt ápoló klubnak:

"A Corvin-negyed kiépítésével egy olyan fényűző környezet alakul ki körülöttünk, aminek sivárságához és lelketlenségéhez nem tudunk kapcsolódni. Nem tudjuk, és nem akarjuk szolgáltatásainkat az újonnan megjelenő igényekhez igazítani, ezért szükségszerű, hogy a növekvő ingatlan és bérleti díjak – a korábbi lakókat követően – minket is kiszorítsanak" - írják a bejegyzésben.

A kocsmaként, étteremként, klubként és közösségi térként is funkcionáló Gólya 2013 óta működik az ingatlanban, és nagyjából egy év múlva tervez továbbállni. És hogy milyen épületet keres? "Kb. 6-800 m2-es, van kertje, legalább egy nagy tere koncerteknek, rendezvényeknek. Emellett van sok kisebb tere box edzésnek, műhelyeknek, napközinek és próbateremnek, illetve lehetőleg nem lakóházak sűrűjében fekszik."