A Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított Weinstein ellen

2017.10.20. 05:39

A Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított Harvey Weinstein ellen, miután valaki szexuális erőszak vádjával bejelentést tett a producer ellen, közölte az amerikai média

"A rablási-emberölési osztály kihallgatott egy potenciális molesztálási áldozatot Weinsteinnel kapcsolatosan. A nyomozás folyik", twittelte az LAPD. Úgy tudni, csütörtökön volt a kétórás kihallgatás.

A vádló nem akarta, hogy nyilvánosságra hozzák a nevét, de a média tudni véli, hogy egy olasz modell-színésznőről van szó. A Los Angeles Timesnak azt mondta, a dolog 2013 februárjában történt egy Beverly Hills-i hotelben. Akkor találkozott másodszor életében a producerrel, aki egyszercsak megjelent a hotelben, és fel akart menni a nő szobájába. A nő nemet mondott, de megbeszélték, hogy a földszinten találkoznak. Weistein ennek ellenére megjelent a szoba ajtajában, és benyomult. 

Követelőzővé és agresszívvá vált, majd megerőszakolta őt,

állítja a nő. Az incindenst elmondta egy papnak, egy barátnak és egy babysitternek, de hivatalos személynek nem, mert félt. Később kiderült, hogy öt másik nő is erőszakkal vádolta meg a férfit. Weinstein szóvivője tagadta, hogy a producer a másik fél beleegyezése nélkül szexelt volna valaha is.

Weinstein ellen a New York-i és a brit hatóságok is nyomozást indítottak.