A Star Trek egykori sztárját is zaklatással vádolják

2017.11.11. 11:12 Módosítva: 2017.11.12. 14:21

Nemi erőszak kísérletével vádolják a Star Trek egyik legendás alakját, a 80 éves George Takeit, aki Hikaru Sulu karakterét alakította a sorozatban. Az állítólag 1981-ben történt incidenst névvel vállalja az áldozat, Scott R. Brunton, korábbi modell és színész, aki azt mondta a médiának, Takei elkábította és lerángatta róla a nadrágját, de végül sikerült elmenekülnie, mielőtt komolyabbra fordult volna a helyzet.

Brunton 23, Takei 43-44 éves volt az eset idején. A Hollywood Reporter azt írja, Brunton beszámolója szerint ekkortájt pincérként dolgozott Hollywoodban, és Takei egy este randevúra hívta. A színész eleinte nagyon megértően, figyelmesen viselkedett az épp szakítás után levő Bruntonnal, a mozi és a vacsora után fel is hívta magához.

Ittak két pohárral, az áldozat elmondása szerint már a másodiknál érezte, hogy valami nincs rendben, szédül, és kisvártatva elájult. A következő dolog, amire emlékszik, hogy egy fotelben fekszik, és Takei próbálja róla lerángatni a nadrágot. Ő ekkor felháborodva kérdőre vonta, mit művel, a színész pedig megpróbálta győzködni, hogy lazuljon inkább el. Brunton nem volt vevő a dologra, letaszította magáról Takeit és elmenekült a helyszínről. 

Az esetet megerősítették Brunton barátai is, akiknek már évekkel ezelőtt elmesélte. A férfi fontolgatta korábban is, hogy a sajtóhoz fordul, de akkor még úgy gondolta, aligha hinnének neki Takeivel szemben. "Nem akarok semmit tőle, csak egy bocsánatkérést", mondta Brunton a lapnak.