Ebben a szexszanatóriumban kezelik Hollywood zaklatóit

2017.11.14. 12:56

Részletes anyagot közölt a CBS arról a szexuális rehabilitációs központról, ahol állítólag a hollywoodi zaklatási botrányhullám két kulcsfiguráját, Kevin Spaceyt és Harvey Weinsteint is kezelik. A tulajdonos szerint a szanatórium egy kemény kiképzőtáborra hasonlít, nem pedig könnyed szexmentes nyaralásra.

sana

A Gentle Path alapítója Patrick Carnes, aki Arizona egy félreeső szegletében hozta létre a rehabilitációs központját, kifejezetten szexfüggők gyógyításának céljából. Egy 45 napos kezelés 58 ezer dollárba, átszámítva 15,5 millió forintba kerül, ez idő alatt nem létesíthetnek szexuális aktust a páciensek, és az elektronikus eszközeiket sem használhatják. A kezelés része a naplóvezetés, csoportterápia, személyes tanácsadás, agyműködés optimalizálása és tökéletesítése és a meditáció, de a kezeltek részt vehetnek lovagláson, jógázáson vagy önkifejező művészeti kurzusokon is.

sana2

A nyolchetes szexmegvonás alatt az orvosok vizsgálják a páciensek szexuális fantáziáit, hogy aztán tervet készíthessenek a visszaesés megelőzésére. A kezelésen kizárólag férfiak vesznek részt, összesen 28 pácienst képesek egyszerre kezelni és 24 órás megfigyelés alatt tartani.

A klinikát alapító Carnes az egyik úttörője a szexfüggőség kifejezés meghonosításának a korai '80-as évek óta, és állítása szerint ez egy mentális betegség, és ugyanúgy kell kezelni, mint más függőségeket. Carnes szerint

akár öt év kimerítő terápia is kellhet ahhoz, hogy átprogramozzák egy szexfüggő agyát.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság egyébként kifejezetten tagadja, hogy a szexfüggőség létezne.