Kevin Spacey ellen már három szexuális zaklatási ügyben nyomoz a rendőrség

2017.11.22. 16:53

Korábban mi is megírtuk, hogy a massachusettsi rendőrség nyomoz Kevin Spacey ellen, egy férfi feljelentése alapján, akit 2016-ban, 18 éves korában leitatott és szexuálisan zaklatott a színész. De nyomoz már ellene a Scotland Yard is: a vád szerint 2008-ban egy 23 éves férfit molesztált az otthonában; a férfi részeg volt, elaludt, és arra ébredt, hogy éppen orálisan elégíti ki a színész.

A Scotland Yard most bejelentette, hogy "a korábbi ügyben is érintett vádlott ellen" egy újabb nyomozást is elindítottak: a vád szerint 2005-ben, Londonban történt az eset, közel az Old Vic színházhoz, Spacey akkori munkahelyéhez. Valószínűleg egy feltörekvő színészről volt szó, aki karriertanácsért fordult a színház akkori művészeti vezetőjéhez, Spacey-hez - írja a Variety.

Nem tudni, a feljelentő azok között van-e, akik nemrég panaszt tettek az Old Vic színházban: ahogy mi is megírtuk, a színház belső vizsgálatából az derült ki, hogy húszan állítják, Spacey zaklatta őket. A Variety információi szerint a felszínre került vádak közül több mint egy tucatra azt javasolta a színház, hogy az áldozatok forduljanak a rendőrséghez.

A színház a vizsgálat után közölte azt is, amíg Spacey ott dolgozott, senki nem tett panaszt ellene, igaz, a színész kialakított egyfajta személyi kultuszt maga körül, amely "nem hatott bátorítóan" azokra, akik ellene akartak volna felszólalni.

Ne maradjon le semmiről!