Nem kell a Vígszínháznak a Somló-musical

2017.12.04. 08:52

Szabó Tamás zeneszerző írt egy musicalt a tavaly meghalt Somló Tamás dalaiból, amit a Vígszínház színpadára szánt. A Vígszínház azonban nemleges választ küldött az előadásra, ami azért is furcsa, mert az intézmény zenei vezetője nem más, mint az LGT frontembere, Presser Gábor, és ott fut harminc éve Presser A padlás című darabja is.

A Bors azután érdeklődött a színháznál, hogy miért született nemleges döntés. A Vígszínház sajtóosztályától azt a szűkszavú nyilatkozatot kapták, hogy az ilyen művészeti jellegű kérdésekre az igazgatóság jelenleg nem tud válaszolni. Akár az is elképzelhető, hogy a darab minőségében nem felel meg a színház követelményeinek. Szabó Tamás ugyanakkor elmondta: nagyon jó a kapcsolata a színházzal, így el tudja képzelni, hogy esetleg a következő évadban műsorra tűzik a darabot.

Keszthelyi Gyöngyvér, Somló Tamás volt felesége azt nyilatkozta, hogy folyamatosan gondozza a zenész emlékét, és minden erejével próbál segíteni Szabó Tamásnak. „Számomra is fontos, hogy Tomi dalai eljussanak a közönségéhez, hogy emléke minél több ember szívében éljen tovább.”