Szobrot kaphat Koncz Gábor Mezőkeresztesen

2018.05.10. 09:08

Köztéri szobrot állítanak Koncz Gábornak szülővárosában, Mezőkeresztesen, írja a Bors. A színész viszont határozottan állítja, hogy ez nem igaz. "Kamu, hogy szobor készül rólam! Nem tudom, honnan vették ezt az információt" - nyilatkozta a lapnak. Csakhogy a település nyilvános képviselő-testületi jegyzőkönyveiben ott szerepel a napirendi pont: köztéri szobrot állítanak Koncz Gábornak.

A Bors úgy tudja, hogy a színész maga vetette fel az ötletet, hogy egy köztéri szobor készüljön róla. A település képviselő-testülete támogatta a javaslatot, erről a Mezőkeresztes Város Ön­kormányzat Képviselő-testület üléseinek nyilvános jegyzőkönyvei árulkodnak. A 2018. március 29. napján keltezett ülés 1. számú napirendi pontja ugyanis arról számol be, hogy 2018. februárban „tárgyalások kezdeményezésére megvalósult Koncz Gábor tiszteletére emelendő szobor megvalósítása”.

A cikk szerint a 3800 lakosú településen senki előtt nem titok, hogy a művész nyolcvanadik születésnapján, július 8-án avatják a szobrot, bár hivatalos meghívót ed­dig még nem kapott senki. Megkeresték a  polgármestert, Majoros Jánost is, aki azt mondta, hogy "Koncz Gábor tisztelt és szeretett díszpolgára a településünknek, aki arra kért engem, hogy minden sajtómegkeresést irányítsak hozzá. Ezért megkérem önöket, hogy a mű­vész urat keressék a témában, majd ő eldönti, hogy meg akar szólalni vagy sem".