Oda kell figyelni a közlekedésre a városban a Sziget alatt

2018.08.08. 10:02

Rengeteg változást okoz az Óbudai sziget környékén a Sziget fesztivál: a K-híd környékének lezárása mellett több éjszakai járat sűrűbben jár, és rendkívüli hajó- és buszjáratok is indulnak.

A legfontosabb változások a Sziget látogatói számára:

  • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
  • a Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló busz éjszaka gyakrabban indul,
  • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
  • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

Mindehhez pedig meg lehet venni a jegyeket és bérleteket a Szigetnél is, a főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található BKK-buszban. Itt egyébként nem csak magyarul beszélnek, szóval a HÉV, a 918-as, majd pedig a rákospalotai kiadó szoba megközelítése közötti összefüggésekre kíváncsi hollandokat is nyugodtan ide lehet küldeni.

A 4-6-os villamos felújítása viszont továbbra is tart, szóval erre mindenki készüljön fel: augusztus 10-ig az Oktogon és a Corvin-negyed között pótlóbusz közlekedik. Hogy ne legyen olyan egyszer a helyzet, augusztus 11-től változik a helyzet: ekkortól a Corvin-negyed és az Oktogon, továbbá a Széll Kálmán tér és Mechwart liget között jár a pótlóbuszal. (A többi megállót továbbra is villamos köti össze.) Éjszaka a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között pótlóbusz, a Harminckettesek tere és a Móricz Zsigmond körtér között a 6-os villamos közlekedik.

A HÉV Filatorigát megállójából elég egyértelmű az útvonal a Szigetre. Ezen kívül így lehet még kijutni a fesztiválra:

  • a Jászai Mari térről induló rendkívüli hajójáratokkal (a D11-es és a D12-es hajó a fesztivál ideje alatt nem köt ki az Óbudai-szigetnél), amelyre a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigeten a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni,
  • gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
  • illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

A repülővel érkező  vagy távozó fesztiválozóknak az első napokban, péntekig közvetlen buszjárat indul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkezési szintjétől a Szigetre (a busz máshol nem is áll meg, és csak ebbe az irányba közlekedik), augusztus 15-én, szerdán pedig hajnali 3 és délután 2 között a Szigetről megy egyenesen a reptérre.

A közutakon lezárások és forgalomkorlátozás lesznek az Óbudai-sziget környékén. 2018. augusztus 3-án (pénteken) 20 órától augusztus 18-án (szombaton) délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 8-tól (szerdától) 16-ig (csütörtökig) minden nap délután 15 és hajnali 3 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

Az összes változás és korlátozás, és a környék mindenféle térképe a BKK honlapján ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le semmiről!