Helyi hírek szerint nem Jordán Tamás vezeti a szombathelyi karnevált

2018.08.23. 16:21

Eltávolította a karneváli felvonulás éléről Jordán Tamást a szombathelyi városvezetés, idén 17 év után először nem ő, hanem élsportolók állnak majd a karnevál élén vonuló bigában, értesült az Ugytudjuk.hu.

Szombathelyen már szinte a Karnevál történetével egyidős az a hagyomány, hogy a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója egy bigán állva, mint a Savariát alapító Claudius császár, vezeti fel a jelmezes felvonulást.

Éppen ezért furcsa, hogy a karnevál előtt egy nappal sem Jordán Tamás, sem a fesztivált szervező Savaria Turizmus Kft. nem hallott a cseréről. Jordán Tamást telefonon értünk el csütörtök délelőtt, aki akkor még nem értesült a változásokról. Mint elmondta, ő továbbra is úgy tudja, hogy ő vonul majd a holnapi karnevál élén, de hozzátette "nem tarja elképzelhetetlennek", hogy végül úgy döntenek, ne ő legyen a bigán.

A helyi sajtó egy része közben már kész tényként kezeli, hogy idén nem Jordán vonul majd az élen.  A szocialisták a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjei közé szerették volna felvenni, hogy két biga vonuljon idén. Puskás Tivadar polgármester nem tagadta az ellenzék értesüléseit, sőt állítólag személyesen szólt oda a szervezőknek, hogy idén élsportolók vezessék fel a lovas szekéren a menetet, és úgy tűnik erről a tényről egyedül Jordán Tamást felejtették el értesíteni, aki még csütörtökön is készült a fesztiválra.

Az ügyben kerestük a karnevált szervező Savaria Turizmus Zrt.-t, ők a polgármesteri titkársághoz irányítottak minket. A titkárság választ ígért az ügyben, de azt több óra után sem kaptuk meg.

Jordánt tavaly egyébként megpróbáltak kigolyózni a szombathelyi Weöres Sándor színház igazgatói posztjából. A közgyűlés annak ellenére sem támogatta a kinevezését, hogy egyedüliként indult a pályázaton. Végül aztán újból indulhatott, és el is nyerte a posztot.