Videó is készülhetett arról, ahogy Kevin Spacey egy kamasz fiút zaklatott

2018.12.28. 09:18

Nyilvánossá vált több részlet a Kevin Spacey elleni zaklatási vádakból a színész január 7-i bírósági tárgyalása előtt - írja a New York Times. Ezek legfontosabb eleme, hogy a vádló állítása szerint készített egy videót is arról, ahogyan Spacey hozzádörgöli a péniszét.

Kevin Spacey-t több mint egy tucatnyian vádolták meg szexuális bűncselekményekkel; ez lesz az első ügy ezek közül, amelyet a bíróságon tárgyalnak. E szerint a vád szerint Spacey 2016-ban leitatott egy 18 éves fiút, majd annak a nadrágjába nyúlt, és megfogta a nemi szervét.

A most nyilvánosságra hozott részletek szerint az eset 2016. július 7-én történhetett Nantucketben, éjjel 1 óra körül egy zsúfolt bárban. A 18 éves fiú a bárban dolgozott alacsony beosztásban, és éjfélig tartott a műszakja. Spacey a menedzserével érkezett a bárba 23:30 körül. Miután a fiú - aki azt állította magáról, hogy 23 éves (Amerikában csak 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt vásárolni) - műszakja lejárt, bemutatták őket egymásnak, és együtt kezdtek italozni. 

A vád szerint az este egy pontján a két férfi egy bárzongora mellett énekelt dalokat. Eközben Spacey megfogta a fiú derekát, majd lehúzta a fiú nadrágjának cipzárját, majd hozzádörgölte a péniszét. A vádló azt állítja, nem tudta, mitévő legyen, így snapchaten küldött egy videót az esetről a barátnőjének, akivel az este folyamán is sms-ezett, és aki nem akarta elhinni, ami történik. Végül Spacey kiment a mosdóba, a vádló pedig összezavarodva elhagyta a bárt.

A vádiratban szerepelnek interjúk is szemtanúkkal. A vádló barátnője azt mondja, a videón látszott, amint Spacey megfogja a fiú "nadrágjának elejét az ölénél". Az egyik pincér azt vallotta, hogy emlékszik, Spacey és a vádló valóban ott voltak, de zaklatást nem látott. Egy másik vendég szintén nem látott zaklatást, de azt mondta, a vádló "sápadtnak és ijedtnek" tűnt.

Az ügy 2017 novemberében robbant ki, amikor nyilvánosság elé állt egy amerikai újságírónő, azt állítva, hogy a fiát a színész zaklatta egy bárban. 

Heather Unruh egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy 2016-ban, az akkor mindössze 18 éves fiát Spacey leitatta, majd a nadrágjába nyúlt és megfogta a nemi szervét. Amerikában 21 év alatt tilos alkoholt vásárolni, vagyis a leitatás súlyosbította a vádat.

Kevin Spacey eddig csak egyszer, egy nagyon bizarr videóval reagált a vádakra. Ebben egyik leghíresebb karaktere, a Kártyavár főszereplőjének bőrébe bújva beszél.