Mága Zoltán zenélt Andy Vajna amerikai temetésén

2019.02.22. 09:05

Andy Vajna Los Angeles-i temetésén Mága Zoltán hegedűjátéka kísérte a végső nyugalomra helyezés pillanatait, tudta meg a Blikk.

Mága Zoltán
Mága Zoltán
Fotó: Mónus Márton / MTI

A kaliforniai magántemetőben zárt körben búcsúztak a producertől. Vajna hamvainak egy részét – a végakaratának megfelelően – a szülei és a 12 éve elhunyt fia közelében helyezték el.

Mága Zoltán csütörtök este egy Facebook-posztban is megemlékezett az amerikai temetésről:

Szomorúsággal teli szívvel vettünk végtisztességet Los Angelesben Andy Vajna barátomtól. A család kérésére a kápolnában tartott búcsúztatáson Arnold Schwarzenegger beszéde után, majd a sírkertben, a nyughelyénél, valamint a szertartás utáni fogadáson is hegedűszóval köszönhettem el attól az embertől, aki modern korunk példaképe lett, hiszen önerőből, a szegénységből érkezve, szinte a semmiből épített világraszóló karriert, és rengeteg tehetséget segített hozzá ahhoz, hogy ők maguk is a filmművészet örök csillagává válhassanak.

Az amerikai szertartáson szintén Arnold Schwarzenegger mondott búcsúbeszédet. A búcsúztatáson rajta kívül részt vett többek között Goldie Hawn, Kurt Russel, Leslie Mandoki, Gárdos Éva, Csupó Gábor, Kálomista Gábor, Kamarás Iván, valamint Vajna első felesége, Cecilia Mong is.

A lap információi szerint Antonio Banderas és Sylvester Stallone sem vett részt az amerikai temetésen. A halotti toron főleg filmes kollégák méltatták, valamint exkluzív részleteket is mutattak egy Vajna életéről készülő dokumentumfilmből.

A hamvakat Vajna Tímea vitte a ravatalozóból a sírhelyre, aki mintegy másfél héttel ezelőtt utazott az urnával az Egyesült Államokba. Az özvegy szerint a férje még a túlvilágról is üzen neki, egy Instagram-sztori szerint például egy dupla szivárvánnyal.

Andy Vajna budapesti temetéséről ebben a cikkünkben írtunk, Mága Zoltán teljes posztját itt lehet olvasni.