Farkas Franciska levelet írt Brad Pittnek

2019.02.23. 12:20

Roma hősök címmel rendez cigány színházi szimpóziumot, kiállítást és mutat be roma drámakötetet a Független Színház Magyarország március 27-én, a színházi világnapon Budapesten. Az egész napos esemény a roma színházat, a történetmesélés műfaját és a roma drámai hősöket helyezi középpontba - írja az MTI.

A délelőtti szimpózium után a Goethe Intézetben mutatják be a világon elsőként megjelenő roma drámakötetet, amely Írországtól az Egyesült Királyságon, Svájcon és Magyarországon át Romániáig vezeti az olvasót. A drámák egy-egy roma hős elbeszélését dolgozzák fel, és nem csak a roma emberek és közösségek életét ismertetik meg az olvasókkal, de abban is segítenek, hogy rátaláljanak saját hőseinkre.

Magyarországot a drámakötetben Farkas Franciska Levél Brad Pittnek című, önéletrajzi ihletésű színdarabja képviseli.

A rendezvényen a drámákból egy-egy részletet színészek tolmácsolásában is bemutatnak.

Az európai roma színházat bemutató kiállítás helyszíne a Rákóczi téri vásárcsarnok lesz, ahol nagyméretű plakátokon keresztül roma színházi alkotókat, drámai hősöket és a gondolataikat ismerhetjük meg. A kiállítás április 7-ig tekinthető meg.

Az esemény zárásaként a Független Színház előadásában Dömök Edina látható Richard O'Neill Legnehezebb szó című színdarabjában, az RS9 Színházban. A teljes programot itt olvashtja.