Kirúgták a színésznőt, aki két lányát is benyomta egy elitegyetemre

2019.03.14. 22:19 Módosítva: 2019.03.15. 01:00

Kirúgta a Hallmark tévécsatorna tulajdonosa Lori Loughlin amerikai színésznőt, miután kiderült, hogy érintett a nemrég kirobbant, elitegyetemekkel kapcsolat vesztegetési botrányban, írja az EOnline.

A pár napja robbant botrány lényege, hogy éveken keresztül befolyásos és tehetős emberek – mint például Loughlin vagy az Oscar-jelölt Felicity Huffman – kenőpénzt fizettek azért, hogy a gyerekeiket felvegyék olyan elsőosztályú egyetemekre, mint a Yale vagy a Stanford. Lori Loughlin és férje összesen 500 ezer dollárt fizetett, hogy a két lányuk bekerüljön a dél-kaliforniai egyetemre. A botrány kirobbanásáról itt írtunk.

Loughlin a Hallmark-csatorna több sorozatában és saját gyártású filmjében szerepel, ezek közül a When Calls The Heart a magyar tévében, a Story4 műsorán is látható.

A Hallmarkot tulajdonló Crown Media Family Networks azt írta a közleményében, hogy már nem dolgoznak együtt Loughlinnal, és leállították minden olyan produkció gyártását, amiben szerepel, beleértve a Garage Sale Mysteries-sorozatot, amit egy harmadik fél készít a csatornának.

Szerdán Loughlin feladta magát az FBI-nak. Egymillió dolláros óvadék fejében szabadlábra került, és megtarthatta az útlevelét is, hogy egy Kanadában forgatott produkcióban részt tudjon venni. A férjét, Mossimo Giannulli divattervezőt korábban, kedden vették őrizetbe. Az FBI szerint a Giannuli házaspár nagyjából 500 ezer dollárnyi kenőpénzt fizetett ki, hogy a lányaik az evezőcsapaton keresztül bejussanak az USC-re (University of Southern California), annak ellenére, hogy egyikük sem evezett.