Bűnösnek vallotta magát a Született Feleségek sztárja a megvesztegetési botrányban

2019.04.08. 22:39

Tizenhárom gazdag szülő, közöttük a Született Feleségekből is ismert Felicity Huffman színésznő is bűnösnek vallotta magát, miszerint pénzzel és egyéb juttatásokkal érték el, hogy a gyermekeiket felvegyék elit iskolákba az Egyesült Államok területén. 

Huffman ellen három rendbeli bűncselekmény miatt emeltek vádat. A színésznőt Los Angelesben korábban le is tartóztatták. Ő 15 ezer dolláros kenőpénzt fizetett, hogy elcsalják a lánya felvételijét. A tárgyalás napján egy közleményt adott ki. 

Teljes mértékben vállalom a bűnösségemet, és mélyen megbántam és szégyenlem, amit tettem. Vállalom a teljes felelősséget a tetteimért, és vállalom ezeknek a következményeit is. Szégyenlem, hogy fájdalmat okoztam a lányomnak, családomnak, barátaimnak, kollégáimnak, és az oktatóknak. Szeretnék bocsánatot kérni, és különösen azoktól a diákoktól kérek elnézést, akik keményen dolgoznak minden nap, hogy bejussanak valamelyik intézménybe, és szüleiknek, akik hatalmas áldozatokat hoznak, hogy gyermekeiket támogassák. 

A közleményben arról is ír, hogy lánya nem tudott semmit a háttérben zajló folyamatokról, és úgy érzi cserben hagyta őt is, aminek gondolata élete végéig kísérni fogja.

A vád letöltendő börtönt kér minden vádlottra, Huffman és Lori Loughlin a többi érintett szülőhöz hasonlóan  6 és 21 hónap közötti börtönbüntetésnek néz elébe, ha bebizonyosodik, hogy bűnösök. 

A büntetés pontos mértéke azonban több részleten is múlhat. 

(CNN)