A balettnövendékek kínzása és megalázása miatt indul vizsgálat Ausztriában

2019.04.13. 13:43 Módosítva: 2019.04.13. 17:56

Ausztriában minisztériumi bizottságot hoztak létre a bécsi Balettakadémián történtek kivizsgálására. A testület a nyár elejéig készíti el jelentését, írja a Die Presse. A bizottságnak alaposan körül kell járnia az ottani balettintézetet ért vádakat.

Christian Kircher, az osztrák állami színházakat és operaházakat felügyelő Bundestheater Holding ügyvezetője ezt mondta:

Mélységesen sajnáljuk, hogy a Bécsi Állami Operaház Balettakadémiáján egyes tanárok vitatható módszerei testi és lelki sérüléseket okoztak az ott tanuló gyerekeknek és fiataloknak. Az osztrák Bundestheater nevében elnézést kérek azokért az ismertté vált visszaélésekért és az ott kialakult autoriter viszonyokért, ennek soha nem szabadott volna megtörténnie. 

A botrány ezen a héten tört ki, miután kiderült, hogy a bécsi gyermek- és ifjúságvédelmi hatóság már hónapok vizsgálódik a balettintézetben, írta meg a Falter című osztrák hetilap.

Egy 2017-ben elbocsátott balett tanárnő számolt be az intézményben uralkodó "rabszolgatartó mentalitásról" és kollégái brutális módszereiről, akik a pubertáskorba lépő gyerekeket folyamatosan megalázták  mások előtt , erőszakot alkalmaztak velük szemben. A fiatalokban egészségtelen testképet alakítottak ki, ami miatt sokan evési zavarokkal küszködtek.

Egy férfi tanár ellen, aki egy fiú diákjának pornófilmeket mutatott és közben a szeme láttára maszturbált, s zexuális zaklatás miatt folyik eljárás . Őt a vizsgálat lezárásáig felfüggesztették a munkavégzés alól.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport