Hat perc szex és a vér maradt ki a Trónok harca kínai rajongóinak

Courtesy of HBO (2)
2019.04.17. 13:19

A CNN információi szerint a cenzorok nem kímélték a Trónok harca 8. évadának első részét, Kínában nyolc percnyi tartalmat vágtak ki belőle, mert túl sok volt a szex és az erőszak. Döbbenet. 

Azt nem tudni, hogy pontosan ki volt ennyire elővigyázatos: a kormány, az HBO vagy a Tencent. Fontos tudni, hogy Kínában az HBO szolgáltatása nem érhető el, helyette az ország egyik legnagyobb techvállalata, a Tencent birtokolja a közvetítési jogokat.

Akárki is volt, a rajongóknak nem lehet újdonság, hogy hozzájuk nem jutnak el a szaftosabb részek, persze azért van, aki így is mélységesen felháborodott.

Egy cseppet sem kellett aggódnom amiatt, hogy az apám is ott ül mellettem, hiszen még a harci jeleneteket is megvágták. Persze így nincs sok értelme megnézni ezeket a részeket

- írta egyikük.

Alapvetően szívesen fizetek a Tencentnek ezért a sorozatért, de ha ennyi jelenetet kivágnak, akkor nem sok értelme van ennek, úgyis letöltöm máshonnan a vágatlan változatot

- jegyezte meg egy másik néző.

Az, hogy Kínában a cenzorok képesek perceket kivágni egy filmből vagy egy sorozatból, annyira nem újdonság, legutóbb a Bohém rapszódiát rövidítették meg, igaz, abból csak két percet vettek ki összesen. 

(Borítókép: HBO)