Letartóztatták Stan Lee volt menedzserét

2019.05.26. 12:45

Letartóztatták a a Marvel-univerzum atyjának, a tavaly meghalt Stan Lee amerikai képregényírónak a volt menedzserét szombaton, mert a vád szerint visszaélést követett el az idős férfi ellen.

Stan Lee, Keya Morgan és Benedict Wong
Stan Lee, Keya Morgan és Benedict Wong
Fotó: Jesse Grant / Getty Images Hungary

Keya Morgant Arizonában vették őrizetbe. Többek között idős ember ellen elkövetett lopással, hűtlen kezeléssel, hamisítással, csalással és helytelen viselkedéssel vádolják. A hatóságok szerint tőkét akart magának kovácsolni Lee vagyonából, és bár soha nem léphetett fel Lee nevében, befolyást gyakorolt rá. A rendőrség szerint több mint 262 ezer dollárt tett zsebre csak azokból az autogramosztó rendezvényekből, amelyeken Lee 2018 májusában részt vett. Azzal is vádolják, hogy Lee-t áttelepítette Hollywood Hills-i otthonából egy Beverly Hills-i lakásba, hogy nagyobb befolyása legyen rá.

Lee lánya már tavaly távolságtartási végzést kért Morgan ellen, arra hivatkozva, hogy manipulálja a mentálisan egyre hanyatló írót, megakadályozza, hogy családtagjaival és barátaival találkozzon, és megpróbálja átvenni az ellenőrzést üzleti érdekeltségei és pénzügyei felett.

Stan Lee az 1960-as években a Marvelnél forradalmasította a képregényműfajt és ezen keresztül az amerikai popkultúrát. A Pókember, a Vasember és számos más legendás szuperhős alkotója 95 évesen korában halt meg tavaly novemberben. 75 országban, 25 nyelven, több mint kétmillió példányban jelentek meg képregényei. Képregényfiguráival 24 animációs tévésorozatban és számos játékfilmben is találkozhattak a nézők.

Az elmúlt években a Marvel Comics filmstúdió több tucat kasszasikert produkált olyan szuperhősökkel, amelyek karakterének megformálásában Stan Lee is részt vett, ezek globálisan több mint 20 milliárd dollár bevételt hoztak.