Újabb színházi szerepekre készül Kulka János

2019.07.08. 09:36

Bár egy tavalyi interjúban még azt nyilatkozta, hogy soha többé nem akar színpadra állni, Kulka János állapota a kollégái szerint sokat javult, ezért újabb premierekre készül, összesen öt darabban lesz látható a közeljövőben, írja a hétfői Blikk.

A színész július 19-én, jövő pénteken a Don Juanban lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon, illetve vendégművészként a Trojka Színházi Társulás következő évadában is szerepet kapott, a Varázsfuvolában láthatjuk majd, többek között Gryllus Dorka és Eke Angéla mellett.

„Javult az állapota, szinte nem is látni rajta, hogy min ment keresztül. (…) Szeretne minél többet dolgozni, sok darabot elvállalni, ami láthatóan jót is tesz neki” – mondta róla a lapnak Bodrogi Gyula, akivel a Don Juanban játszanak együtt.

A Trojka Színházi Társulás vezetője, Soós Attila szintén nyilatkozott a Blikknek: „János annyi szerepet kap nálunk, amennyit csak akar. Persze, ügyelünk arra, hogy ne terhelje túl magát, de olyan jó köztünk a kommunikáció, hogy ez nem fordulhat elő.”

Ahogy korábban az Index is megírta, Kulka János 2016 áprilisában sztrókot kapott, az agyvérzés következtében pedig a beszédközpontja sérült, így logopédus segítségével tanult újra beszélni. Később szerepelt Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című filmjében, januárban pedig már színházi előadásban is láthatta a közönség.