Felesége vallott Sas József állapotáról

2019.07.24. 09:03

Nagyon lassan, de javul Sas József állapota, árulta el a Blikknek a felesége, Zsuzsa asszony. "Még az orvosok sem tudják, mire számíthatunk. Az igazság az, hogy ez a betegség rosszabb, mint a rák" – mondta a lapnak a nő.

A humorista Thaiföldön kapott agyvérzést az év elején, egy phuketi kórházban stabilizálták az állapotát, majd betegszállító repülővel hozták haza márciusban. A János kórház neurológiai osztályáról két héttel később Budakeszire szállították, az Országos Rehabilitációs Intézetbe, majd a Mazsihisz Szeretetkórházba, onnan térhetett haza múlt héten, saját felelősségére.

"Mindent megteszek érte, hogy amíg velem van, addig szép, tartalmas napjai legyenek. Zenét hallgatunk, filmeket nézünk, nyaraláson készült fotókat, videókat kerestünk elő, elvagyunk. Szellemileg teljesen friss a férjem, de néha kicsit összezavarodik, és hirtelen nem tudja, hol van vagy hogyan került haza" – mondta a feleség.

A beteg Sas Józsefet a háziorvosa hetente háromszor látogatja pesthidegkúti otthonában. A színművész ápolásában egy gondozó is segít az asszonynak, aki többek között az öltöztetésből és a mosdatásból is kiveszi a részét. "Bízom benne, hogy minden rendben lesz, de tényleg nem tudjuk, mi vár még ránk" – mondta Zsuzsa asszony.

"Jóska nagyon hálás azért a sok szeretetért, amit kap. Szereti a társaságot, a nagy beszélgetéseket, itthon erre már van lehetősége. Biztos vagyok benne, hogy jót tesz majd az állapotának" – bizakodik Sas József felesége.