Újabb miniszobrokat avattak Budapesten

2019.08.29. 12:30

Nem csak a József nádor tér újult meg parádésan, Budapest más részei is szépülnek. Erzsébetvárosban például a városban meglévő számos mellé újabb miniszobrokat adtak át. "A legújabb művek között van a New York-palota legendáját felelevenítő búvár szobor, a Bethlen Gábor téren elhelyezett Noé bárkája és a Hevesi téren Rejtő Jenő regényének legendás 14 karátos autója" - közölte az önkormányzat.

Utóbbit Rejtő Jenő szülőháza közelében, a már meglévő kőpárkányra installálta Kolodko Mihály szobrász.

Mivel az autó Rejtő művében 14 karátos-ként szerepel, ezért a bronz alapanyagot néhány helyen szimbolikus, időtálló aranyozással látta el a szobrászművész

- írják. A New York-palota közelébe pedig azért került egy mini búvárszobor, mert a legenda szerint a New York kávéház nyitása után Molnár Ferenc író a kávéház kulcsát ünnepélyesen a Dunába dobta, hogy a hely soha ne legyen többé zárva.

Miniszobor akad még többek között az Országházzal szemben: Sajdik Ferenc rajzfilmfigurája, a Főkukac, a Várban a Kockásfülű nyúl, a Széll Kálmán téren pedig Mekk Mester. Erzsébetvárosban a K11 Művészeti és Kulturális központban Harry Houdini, a Dohány utcában pedig Herzl Tivadar kapott miniszobrot.