Tarlós: Csak véletlen, hogy most hozták le a közös fotót Johanssonnal

2019.10.08. 14:46

Soha, senki nem állított olyat a környezetemből, én pedig különösen nem, hogy támogatta volna a személyemet a választáson. Nem is kértünk senkit arra, hogy ilyet mondjon, vagy írjon

- mondta Tarlós István Scarlet Johansson hollywoodi színésznőről az Azonnali.hu-nak, miután Johansson közleményt adott ki arról, nem igaz, hogy támogatta volna Budapest jelenlegi főpolgármesterét az önkormányzati választási kampányban.

Az ügy előzménye, hogy a kampány hajrájában a kormányközeli Bors publikált egy hónapokkal korábban készült fotót Scarlett Johanssonról, Tarlós Istvánról és a főpolgármester-helyettesről, olyan mondatok kíséretében, mint hogy „A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul”, valamint „az különösen tetszett a színésznőnek, hogy sok fiatalt, kisgyermekes szülőt látott a városban, ami nagyon fontos a jövő szempontjából. Nem minden városban van ez így, ahol élete során forgatott”. 

Erről kedden a főpolgármester-helyettes is kiadott egy közleményt, mondván ők "nem politikai támogatásként értékelték, vagy használták fel a fentieket. Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el".

Tarlós még mindezek a fejlemények előtt nyilatkozott az Azonnalinak egy nagyobb interjú részeként, de a portál a vonatkozó részeket most külön megjelentette. Tarlós ebben közölte:

A csúnya az itteni interpretációban az volt, hogy az ő szájába adták azt, amit én mondtam el. Holott ő csak gratulált hozzá. (...) amit megírtak, arról valóban beszélgettünk. Én például eldicsekedtem azzal, hogy három gyerekem és hat unokám van. Ehhez gratulált nekem, és mondta, hogy milyen jó, hogy ez így van. Erről jelent meg az újságban az, hogy dicsérte a kormány népesedési politikáját.

Hozzátette azt is, ő nem is olvasta az erről szóló cikkeket, csak tájékoztatták róla, hogy "forgott a sajtóban". "Egyébként a demokrácia fontosságával kapcsolatban egyetért a színésznővel" – jelentette ki arra reagálva, hogy Johansson azt írta: "A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint."

Tarlós arra is magyarázatot adott, ha nem a kampány részeként tették, akkor ugyan miért pont most közölték azt a bizonyos közös képet a Borsban: eszerint

a találkozó Johanssonnal még júniusban történt, és a képeket csak azért később tették közzé, mert ekkor érkeztek meg a közzétételhez adott hozzájárulások.

Hát vannak véletlenek, na.

Ne maradjon le semmiről!