Leveszik Gothár Péter rendezését a Katona műsoráról

2019.11.21. 14:29

Leveszi műsoráról Gothár Péter rendezését, a Hóhérokat a Katona József Színház - közölték a színház Facebook-oldalán. A november 24-re szóló jegyek november 30-ig visszaválthatók. A december 6. pénteki és január 13. hétfői jegyek december 12-ig válthatóak vissza. Azoknak a nézőknek, akik online vásárolták jegyüket, visszautalják az összeget. 

Január 13-án, amikorra szintén a Hóhérok  volt műsorra tűzve, a nagyszínpadon a Tartuffe, a Kamrában pedig a Bánk bán kerül előadásra. Martin McDonagh Hóhérok című darabja 2017 márciusa óta ment a Katonában Gothár Péter rendezésében. Azért éppen ezt veszik le a műsorról, mert ennek a darabnak még nem zajlott le idén a felújítópróbája, amihez szükség van a rendezőre. A három másik, már felújított korábbi Gothár-rendezés repertoáron marad. Új bemutatója értelemszerűen nem lesz.

Szerdán a Katona József Színház a Facebookon tett közzé egy nyilatkozatot, melyben az szerepelt, hogy a színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival, ezért megválnak tőle. Később maga Gothár Péter jelentette be, hogy róla van szó. "Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle"- írta.

Az ügyben azóta megszólalt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki közölte, hogy súlyos bűncselekményről van szó, amit kivizsgálnak.