Vajna-árverés: a 10 milliós Bentley 15 millióért ment el

HUSZ8947
2019.12.07. 15:05 Módosítva: 2019.12.07. 15:35

Szombat délután kettőkor kezdődött, és cikkünk megjelenésének pillanatában is tart Andy Vajna magángyűjteményének aukciója a budapesti Nagyházi Galériában. A helyszínen lévő munkatársaink tájékoztatása szerint az árverésen nemrég gazdára talált Vajna 2007-es, USA-ból importált, Magyarországon forgalomba helyezett Bentley Continental GTC-je is.

A 6000 köbcentis, 49. árverési tételként sorra került luxusautó kikiáltási ára 10 millió forint volt – ez egyébként igen visszafogott, a használtautó.hu-n is ilyen áron vannak a hasonló évjáratú Bentley-k –, és végül ennek másfélszereséért, 15 millió forintért cserélt gazdát. Amikor Vajna özvegye november elején bejelentette, hogy a hagyaték egy részét elárverezi, az autó a „máig szivarszagú,  Malibut idéző” eposzi jelzőket kapta.

Az autó egyébként nem a legértékesebb tétel a listán, elárvereznek 28 milliós kikiáltási áron egy Munkácsy-tanulmányt is.

Az aukción Andy Vajna magyarországi magángyűjteményének összesen 256 tételét értékesítik. Az árverési tételeket Vajna Tímea válogatta, a befolyt összeg egy részét jótékony célra, egy kardiológiai gyerekosztály támogatására fordítják.

Az eseményről a kora esti órákban részletes riportot is olvashatnak az Indexen.

(Borítókép: Huszti István/Index)