Coelho közös gyerekkönyvet írt Kobe Bryanttel, de törölte

2020.01.29. 08:37

Közös gyerekkönyvön dolgozott Paulo Coelho és Kobe Bryant, de az író törölte a kéziratot a kosárlabda-legenda halála után, ezt maga mondta el az AP-nek.

Coelho azt nyilatkozta, hogy még 2016-ban kezdtek el dolgozni a könyvön, amikor a kosaras visszavonult a hivatásos sporttól. Az írást viszont csak az utóbbi hónapokban kezdték el. Coelho Bryant halálhíre hallatán inkább úgy döntött, hogy törli a kéziratot, ahelyett, hogy befejezné nélküle.

„Töröltem a szöveget, mert nem láttam értelmét, hogy nélküle jelenjen meg” – nyilatkozta az író. Hozzátette, hogy Kobe egy olyan könyvet szeretett volna, ami pozitív példát mutat a gyerekeknek, főleg azoknak, akik szerényebb körülmények közül származnak. Coelho nem árulta el, hogy pontosan mennyi készült el a könyvből, vagy hogy kapott-e címet a mű.

Az AP szerint Bryant Coelho-rajongó volt, és akinek csak tudta, ajánlotta az író Az alkimista című regényét.

Az ötszörös NBA-bajnok Kobe Bryant helikoptere a kaliforniai Calabasas város közelében csapódott hegynek – helyi idő szerint – vasárnap reggel. A tragédiában minden utas meghalt, összesen kilencen vesztették életüket, köztük az amerikai kosaras 13 éves lánya, Gianna Bryant is.