Mesedélelőtt! Dia Danitól Mazsoláig, Jordán Adéltól Likó Marcellig!

A Mesemondó eheti meséit ezúttal is összeszedtük egy csokorba, hogy ha valaki lemaradt róluk, akkor könnyen tudjon mesedélelőttöt tartani.

Beck Zoltán: Mazsola és Tádé

A 30Y zenekar énekese egy igazi klasszikust mondott el nekünk, a meséből kiderül az is, hogy valójában mekkorának érdemes lenni.

Beck Zoltán: Mazsola és Tádé

Beck Zoltán a 30Y zenekarból lehet ismerős mindenkinek, a pécsi rockzenekar igazi magyar fesztiválkedvenc, rengeteg helyen lehetett velük találkozni az elmúlt években. Beck egyébként, amikor nem zenél, akkor a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, a Romológia Tanszéken dolgozik egyetemi adjunktusként. Nagy diarajongó, neki is van egy régi vetítője otthon, amikor pedig meghallotta, hogy a Mazsola és Tádét is lehet választani, egyből igent mondott a felkérésünkre.

Jordán Adél: Böbe és a horgászbot

Ebből a meséből kiderül, hogy mikor csinál valaki jó sok butaságot.

Jordán Adél: Böbe és a horgászbot

Jordán Adél nevét is biztosan mindenki ismeri, a színésznő 2006 óta tagja a Katona József Színház társulatának, de a filmes munkássága is jelentős. Pályájára jellemző, hogy a nagyon szűk körnek szóló alkotásoktól kezdve a nagyon széles közönségnek szántakig vállal szerepeket, így például játszott az uristen@menny.hu-ban, de a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmben is.

Likó Marcell: Dia Dani űrutazása

Likó Marcell kedvenc meséje arról szól, hogy ne kössük el a fater járgányát, pláne ha az egy űrhajó.

Likó Marcell: Dia Dani űrutazása

Likó Marcell a Vad Fruttik zenekar énekese, a magyar fesztiválszíntér egyik jól ismert előadója. A zenekart 1996-ban alapította, de néhány év után feloszlottak. A Vad Fruttik 2006-ban tért vissza, ekkor viszont már sikeresen megtapadt a magyar zenei életben, Likó pedig számról számra, lemezről lemezre újabb és újabb oldalát mutatta meg (utolsó albumuk premierje az Indexen volt). Most a Mesemondónak köszönhetően az is kiderült, hogy nagyon nagy átéléssel tud mesét is mondani, nem elfeledkezve a fontos kultúrtörténeti utalásokról.

Kovács Patrícia: Prücsök

Ez a mese arról szól, hogy egy minden hájjal megkent csaló hogyan tud úgy átverni államfőket úgy, hogy pénzt húzzon ki belőlük.

Kovács Patrícia: Prücsök

Kovács Patrícia színésznővel tévében, moziban és színházban is rendszeresen lehet találkozni. Játszott a Vígszínházban és az Egri Gárdonyi Géza Színházban is, az utóbbi néhány évben pedig az Orlai Produkciós Iroda társulatának tagja. Első filmszerepe a Jadviga párnája című filmben volt, de olyan népszerű filmekben is játszott, mint az S.O.S. szerelem! vagy a 9 és 1/2 randi. Tévében a Társas játék, a Válótársak, a Korhatáros szerelem vagy éppen a Mintaapák című sorozatokban láthattuk az elmúlt néhány évben.

Dé:Nash: Harcsabajusz és matrózmajom

Ebből a meséből kiderül, hogy miért fontos a szeretet, de különösen a természet szeretete.

Dé:Nash: Harcsabajusz és matrózmajom

Dé:Nash az utóbbi néhány évben újult erőre kapó magyar hip-hop szcéna egyik fiatal és nagyon szórakoztató képviselője. Először óvatosan lépett ki barátja, a szintén zenész Krúbi árnyékából néhány groteszk, duplafenekű iróniától hemzsegő, egészen nyers számmal, hogy mostanra önálló entitássá váljon. Dé:Nash zenéinek középpontjában a magyarság áll, hogy mit jelent ma Magyarországon magyarnak lenni, már amennyiben az ember világképének sarokpontjait a kormánypropaganda jelöli ki.

Tartsatok velünk a jövő héten is, amikor is ez lesz a Mesemondó műsora!