Egy Bazárban Tompos Kátya, Gryllus Dániel és Rejtő Jenő

DMOHA20191219019
2020.10.22. 17:43
Élőben közvetítik az interneten a Várkert Bazár legnépszerűbb előadásait. A Várkert Stream szolgáltatással olyan előadásokra válthatnak jegyet az érdeklődők, mint a Nagy Magyar Versek sorozat, Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertje, valamint a kedvelt irodalmi produkció, az Aposztróf Est Rejtő-előadása. A programokat természetesen élőben, a Várkert Bazárban is élvezhetik a látogatók.

Az első Várkert Stream által közvetített előadás a Nagy Magyar Versek sorozat október 27-i estje lesz, melyben Petrik Andrea, Tompos Kátya és Vecsei H. Miklós színművészek, valamint Járai Márk zenész működnek közre. November 24-én Kováts Adél, Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs színművészek, illetve Szakács Gergő zenész lép fel. Az irodalmi estek szerkesztő-rendezője Seres Tamás, vezetője Ugron Zsolna író.

Október 28-án Gryllus Dániel 70. születésnapi koncertjét lehet streamelni, ahol a művész bibliai lemezéről, valamint egy, az 1980-as évek közepén íródott dalsorozatából hallhat részleteket a közönség. A produkcióban részt vesz többek között Gryllus Samu zenei vezető, Both Miklós zeneszerző, előadóművész és Palya Bea énekes is.

November 10-én az Aposztróf Est soron következő előadását lehet online is követni. Az esten Rejtő Jenő írói munkássága, klasszikussá vált figurái és történetei elevenednek meg beszélgetésben, zenében és felolvasószínházban, többek között Thuróczy Gergely irodalmi muzeológussal, Rejtő-kutatóval. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár.

(Borítókép: Tompos Kátya)