Így készültek Bérczesi szerelemgyerekei

2020.11.21. 19:16
Tavasszal Bérczesi Róbert is karanténba került, egyre nagyobb szakállal járkált a lakásában három hónapig. Mindeközben figyelmesen követte egy galaktikus békekonferencia üzeneteit, majd megszólaltak a dalok. Ebből lett a KaRaNTéNLeMeZ. Fotók a lemezfelvételről és werkfilm.

„...a galaktikus békekonferenciának a jelmondata az volt, hogy »We Live With Light«, vagyis »Fénnyel Élünk«”. Ez nekem nagyon megtetszett, és elhatároztam, hogy megírom a konferencia hivatalos himnuszát, egy békedalt, amely végül a »HoGY JoBB a ViLáG?« című dal lett. Így kezdődtek meg a lemez megírásának a munkálatai” – mondta erről az Indexnek.

„Régóta vágytam már egy teljesen letisztult, puritán hangzású és minimál hangszerelésű saját dalokat tartalmazó akusztikus lemezre” – fogalmazta meg új lemeze zenei koncepcióját, majd jött a megvalósítás.

A minimál hangszerelést később elvetette. A dalokban ugyan nincs basszusgitár, hallhatunk viszont nagybőgőt, fuvolát, hegedűt, csellót, trombitát, klarinétot, ukulelét a gitár és az ütőhangszerek mellett.

Sorsszerűen érkeztek a zenésztársak, szinte magától összeállt a zenekar, saját szavaival „az elit szupercsapat”, akikkel végső formába öntötte az Én meg az Ének: KaRaNTéNLeMeZ című szólólemezének anyagát. Akusztikus hangszerelés, galaktikus szövegek, depressziómentes dalok.

Bérczesi Róbert azt mondja új dalairól, hogy ezek a ő „szerelemgyerekei”.

Munka közben úgy figyelte a keverőpult kijelzőit, mint egy leendő apa a születendő gyermekéről készült első ultrahangos felvételeket.

A stúdióban történteket Szodorai Regina fotózta és videózta végig, képeiből huszonkettőt megmutatunk ebben a galériában. A videókból összevágott werkfilm is az Indexen látható először.

Bérczesi most ízelítőt ad abból, hogyan készültek a szerelemgyerekek, december 10-én pedig mindegyiküket be is mutatja az Indexen, mivel itt lesz elérhető először a KaRaNTéNLeMeZ teljes anyaga, kiegészítve a szerző gondolataival a dalokról.

Én meg az Ének : KaRaNTéNLeMeZ – WeRKFiLM PReMieR