Nem mondanak le az idei fesztiválokról a szervezők

2021.01.13. 12:50

Magyarország egyik legnagyobb fesztiválszervezője, Lobenwein Norbert (akihez többek között a Sziget, a Volt Fesztivál és a Balaton Sound is kapcsolódik) reménykedik benne, hogy az idei fesztiválszezon nem fog lenullázódni, mint az történt tavaly a koronavírus-járvány miatt.

Biztosat természetesen nem tudok mondani, csak véleményt. Mindenki arra készül, hogy ha van rá lehetőség, akkor megvalósulnak ezek a fesztiválok! Nem tudok Magyarországon olyan fesztiválszervezőt, aki feladta volna a reményt, és ne készülne az idei szezonra. A sok-sok bizonytalanság ellenére mindenki úgy készül, hogy mindennel készen legyen, ha egyszer úgy adódik, hogy megtarthatóak a bulik. Függetlenül attól, hogy nem tudja senki azt, hogy idén lesznek-e fesztiválok, vagy sem, mégis mindenkinek úgy kell készülnie, mint ha lenne. Ugyanolyan erőbedobással kell készülni a technikával, a szponzorokkal, a helyszínnel, a programokkal és minden mással, mint eddig

 nyilatkozta a Blikknek.

Kapcsolódó

Sokkal nagyobb a baj a zeneiparban pár vissza nem váltott jegynél

A jegyvásárlók és a zeneipar is meghökkent, amikor a Budapest Park bejelentette, hogy nem fizetik vissza az elhalasztott koncertekre vett belépőket. Pedig ez a csak a kezdet.

A jegyértékesítés és a programkommunikáció ugyan még nem kezdődött el, pedig

a fellépők nagy része már visszajelezte, hogy lehet rájuk idén is számítani, sőt lesznek új fellépők is, akik nagy durranásnak számítanak majd.

Ennek ellenére Lobenweinék nem tartanák korrektnek, hogy bejelentsék a programot és megkezdjék a jegyértékesítést úgy, hogy még minden nagyon bizonytalan az idei évvel kapcsolatban. Hozzátette:

Én akkor is nagyon boldog lennék egyébként, ha idén nem lennének külföldi fellépők, csak magyarok!

Kapcsolódó

Az elmaradt fesztiválok fellépői tarthatnak raktárkoncerteket

De Lobenwein Norbert egyelőre csak egy nevet árult el közülük. 40-50 helyett végül 100 előadó került fel a listára.