Már csak egy hét, és itt a szinkronos Jóbarátok

2021.07.09. 10:22
Megvan a szinkronos Jóbarátok – Újra együtt premierdátuma, július 16-tól végre teljes gázzal düböröghet a nosztalgiavonat.

Hatalmas várakozás előzte meg a Jóbarátok nosztalgikus osztálytalálkozóját. Mi is tűkön ülve vártuk az ajándék epizódot, a Jóbarátok – Újra együtt részéről az Indexen a premierrel egy időben olvashatták érzelmeink cenzúrázatlan ömlengését egy négykezes írásban.

Már aznap kiderült, hogy az HBO berendelte a szinkronos változatot az extra epizódhoz, a hír hallatán pedig sokan döntötték el, hogy a nosztalgia élményének kimaxolásához megvárják, amíg újra összeáll a szinkron aranycsapata, és felhangzik, hogy:

  • Rachel, Jennifer Aniston: Kökényessy Ági
  • Monica, Courteney Cox: Kiss Erika
  • Phoebe, Lisa Kudrow: Nyírő Beáta
  • Joey, Matt LeBlanc: Holl Nándor
  • Chandler, Matthew Perry: Sinkovits-Vitay András
  • Ross, David Schwimmer: Galambos Péter

Így lesz teljes a nosztalgia, hiszen a Jóbarátok 1996 óta fut töretlenül itthon, a tévékben; sokan magyar szinkronnal szokták meg a karakterek hangját. Bár David Schwimmer volt az a színész, akit az alkotók először kiválasztottak a szerepre, és már a hanglejtését ismerve írták a karaktert, Galambos Péter emelt a téten, ami a hangszín komikusságát illeti a tipikus Ross Geller-momentumokban. Ha csak meglátjuk Joey mosolyát, egyből beugrik, ahogy Holl Nándor mondja, hogy:

Mi a helyzet?

Chandler poénjainak még a kilencvenes évek félrefordításait is feledtetni tudja Sinkovits-Vitay András, akinek búgása mellé tökéletesen passzolt a Kiss Erika hangján megszólalt Monica. A jónő-faktort, amit Jennifer Aniston puszta megjelenésével hozott, tovább erősítette Kökényessy Ági, akinek tagadhatatlanul árad a nőiesség a hangjából. Phoebe pedig megkapta a „szőkenő-hangot” Nyírő Beától, aki az Újra együtt premierje után podcaststúdiónk vendékeként mesélt a karakterrel való kapcsolatáról.

A Jóbarátok mind a tíz évada megtalálható az HBO Go felületén, eredeti nyelven és szinkronosan is, az Újra együtt pedig július 16-án szintén beáll a sorba, így angolul magyar felirattal, vagy magyar hanggal is elérhető lesz.