Pontgyűjtő kártya? Sorsjegy? Életbiztosítás?

1108x623-5
2021.07.10. 12:23 Módosítva: 2021.07.10. 12:23
Ezen a héten ismét kettesben jelentkezik a Márkó és Barna Síkideg. Beszélgettünk az ellenőröket figyelő FiFe-csoportokról, a kutyájukat gyereküknek nevező gazdikról, de síkidegek voltunk a héten a nemzeti konzultáció kérdéseitől is, amikben már kódolva van a helyes válasz.

Ismét szörnyülködtünk a facebookos „FiFe”-csoportokon, ahol úgynevezett fiatal felnőttek kérnek szívességet egymástól, ingyenmunkát, de találtunk olyan csoportot is, ahol „FiFék” BKK-ellenőröket figyelnek, és jelzik egymásnak, hogy hol találkoztak éppen ellenőrökkel. Beszélgettünk arról, hogy szoktunk-e jegyet lyukasztani, míg Márkó néha még bevállalja, hogy bliccel, Barna annyira ideges a bűntudattól, hogy muszáj lyukasztania. Na de arra azért egyikük se fanyalodik, hogy Facebook-csoportokat figyeljen, hogy elkerülje az ellenőröket.

De ezen a héten találtunk a Facebookon olyan hirdetést is, aki a „kutyagyerekeinek” keres olyan szittert, aki konkrétan a családdal lakik, és egyetlen dolga, hogy vigyázzon a kis kedvencekre. A problémánk ezzel a történettel ott kezdődik, amikor valaki a gyerekének nevezi a háziállatát, magát pedig apunak, anyunak. Ezt határozottan visszautasítjuk. Aztán belekötöttünk abba is, hogy egyáltalán miért keres valaki bentlakásos kutyakomornát, akinek az egyetlen feladata simogatni a kisállatot. Nem éppen azért tartunk állatot, hogy mi simogassuk?

Márkó síkideg lett attól, hogy a postán és a benzinkúton mindig rá akarnak sózni valamit.

Hiába csak egy levelet szeretett volna feladni, felajánlottak neki életbiztosítást, sorsjegyet stb. Benzinkúton azzal nyit a kutas, hogy „számlát írunk”? Persze ha éppen kell írni számlát, Márkó elkezdi diktálni vezetéknevét, L-I-N-C-Z-É-NY-I. Miután pedig lediktálta, és a kutas rájön, hogy nincs a rendszerben, megkéri, hogy betűzze le a nevét még egyszer. Aztán jön a Supershop-kártya, a sorsjegy, a félkezű rabló, a dobókocka stb.

Hatalmasat nevettünk azokon az embereken, akik a liftre várva egyszerre nyomják meg a felfelé és a lefelé hívó gombot is.

Aztán van az, aki nem azt a gombot nyomja, amelyik irányba szeretne menni, hanem amilyen irányból jöjjön a lift. A legrosszabb fajta pedig az, aki, ha több lift van, mindegyiket hívja, nem törődve az ökolábnyomával, hiszen ő a leghamarabb akar beszállni a liftbe.

Felidegesített minket a legújabb nemzeti konzultáció is,

ami olyan kérdésekkel van tele, amikbe már bele van kódolva a válasz. Tehát éppen úgy vannak megfogalmazva, hogy józan ember ne tudjon nem egyetérteni a felvetéssel. Márkó azt javasolja, a következő konzultációban lehetne olyan kérdést is feltenni, hogy például „sokak szerint a járvány után az egészséges nyugdíjasokat sósavban kellene-e füröszteni”, amire a válaszopciók úgy szólnának: a) „igen, fürösszük sósavban a nagymamákat”, b) „ne, védjük meg az időseket”. Nem lehet állításnak álcázott kérdést feltenni. Márkó ezen a héten megcsinálta saját nemzeti konzultációját, kommentekbe írjátok meg, ti milyen kérdéseket tennétek föl.