A járvány kegyes volt a szabadtéri színpadokhoz

Az arútluK podcast vendége Bán Teodóra.

Covid-járvány előtt, közben, után is folyamatos a szabadtéri színpadok szervezőinek élete, a vírus terjedése legfeljebb a színpadok nyitására és működésére lehet befolyással. Bán Teodóra táncművész, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ügyvezetője és művészeti vezetője azt mondja az Index arútluK kulturális podcastműsorában, hogy mindaz, amit a nézők ezen a nyáron a színpadon látnak, több év előkészítő munkájának eredménye. 

A járvány szerencsére a szabadtéri színpadokat nem tette tönkre, de jelentős feladatot rótt ránk. Az életünk részévé vált, és azt mutatja, jelentős feladataink vannak

– mondja Bán Teodóra, aki szerint sokat változott a kultúrabefogadás élménye. Az átoltottság nagy mértéke miatt sokan alig várták már, hogy színházi élményhez jussanak, és a nézők fokozatosan érkeztek, és megtöltötték a kulturális tereket. 

Bán Teodóra szerint a szabadtéri színpad egy hatalmas nagy, minőségi nyári színház, és nagyon komoly darabokat, előadásokat képes befogadni, ilyen például a Puskás, a musical, a Carmen, a Verdi varázslat, a Bánk Bán.

Az arútluK podcastműsorából most azt is megtudhatjuk, hogy 

  • mikor kell elkezdeni szervezni egy nyári eseménysorozatot,
  • milyen a szabadtéri színpadok műfaji kínálata,
  • milyen előadásokat szeret a magyar néző,
  • meddig tart az idei nyári szezon,
  • kell-e oltási igazolás az előadások látogatásához,
  • milyen sztárok érkeznek, érkeztek a Margitszigetre.

Az Index arútluK podcastjában ezúttal F. Tóth Benedek és Korcsmáros Felícia kérdezett.

Az arútluK-podcast korábbi beszélgetései: a pályakezdő színészek nehézségeiről vagy arról, hogy Puskás Tamás szerint miért pótkávé az online színház, és hogy Grecsó Krisztián miért tért vissza a lírához, amelyet el sem hagyott. De azt is megtudhatja, hogy a zeneiparban túl magas az áfateher. Takács Katalin mindig mosolyog, Nagy-Kálózy Eszter is visel néha páncélt, és hogy milyennek látta Mécs Mónika producer Enyedi Ildikó legújabb filmjét. És innen az is megtudható, ki alszik a sünökkel a Balaton partján.