A Béjart Ballet és a Pink Martini is jön jövőre a Margitszigetre

2021.11.28. 21:54

A Béjart Ballet Lausanne társulatát immár harmadszorra sikerül elcsábítani Magyarországra. Az együttes ezúttal világpremierrel érkezik a Margitszigeti Nyári Fesztiválra: a Wien, Wien, nur du allein című előadást Maurice Béjart rendezte eredetileg, most világpremier keretében Gil Roman társulatvezető újrarendezésében kerül színre Budapesten.

A fesztivál operaprogramja is nagy dobással készül: a 2022-es nyár egyik nagy szenzációjaként, az ünnepi operagálán az operák legszebb áriáival lép a Margitszigeti Színház színpadára Aida Garifullina tatár származású orosz lírai szoprán. A legismertebb operaházak és koncerttermek ifjú csillaga egyenesen a Covent Garden, a Milánói Scala, a Bécsi Állami Operaház és a New York-i Metropolitan színpadáról érkezik hazánkba.

Az orosz szoprán mellett egy másik karizmatikus világsztár, Maria Agresta olasz szoprán is ellátogat a Margitszigetre, Verdi Attila című operájának női főszerepét, Odabellát énekli. 

A nyár egyik legpazarabb nagyzenekari partiját pedig a Pink Martini együttes adja majd a nagyszínpadon. A sajátos hangulatú formáció és performance-zenekar a jazz, a klasszikus zene és a pop-rock műfajának találkozásából alakult.