Gonosz cowboyt és feltámasztott musicalt díjaztak a Golden Globe-on

GettyImages-1363723612
2022.01.10. 06:11
Ezúttal nem volt vörös szőnyeg, elmaradt a sztárok partija, a járvány miatt egy mindössze 90 perces, zárt körű eseményen hirdették ki a díjakat.

A kutya karmai közt című Netflix-western kapta a legjobb drámai film, a West Side Story pedig a legjobb musical vagy vígjáték díját helyi idő szerint vasárnap este a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben a megszokott külsőségek nélkül megrendezett Golden Globe-díjátadó ceremónián. A Benedict Cumberbatch főszereplésével forgatott A kutya karmai közt című western a vadnyugat egyik legellenszenvesebb cowboyát hozta el nekünk, háromszor is nikotinmérgezésbe döntve a brit színészt, Steven Spielberg West Side Story-ja pedig azzal kavart vihart, hogy több arab országban tiltólistára tették az adaptáció LMBTQ-s vonatkozásai miatt.

A televíziós mezőnyben a legjobb drámasorozat trófeáját a harmadik évadánál tartó HBO-széria, az Utódlás nyerte el a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségétől (HFPA), a legjobb vígjátéksorozat pedig a Hacks lett.

A Golden Globe-gálából, amely a hollywoodi sztárok nagyszabású partijaként rendszerint mintegy 18 milliós televíziós nézettséggel zajlott, a koronavírus-járvány miatt ezúttal egy 90 perces zárt körű esemény lett,

jelöltek és vörös szőnyeg, házigazda, sajtó és élő közvetítés nélkül.

A díjazottakat a HFPA által támogatott nonprofit és jótékonysági szervezetek képviselői jelentették be az estén, a győztesek névsorát pedig honlapján és közösségimédia-felületein posztolta ki az újságíró-szervezet.

(via MTI)

(Borítókép: A Golden Globe-díjátadó 2022. január 9-én, Beverly Hillsben. Fotó: Emma McIntyre / Getty Images for Hollywood Foreign Press Association)