Haumann Péter a Pinceszínházban újra színpadra lép

2022.02.08. 17:07

Amikor Rónai Egon műsorában, a Húzósban bejelentette, nem lép többet színpadra, mi is megkerestük. Nagyon szerettünk volna beszélni vele, bővebben, hosszabban, megérteni az okokat, a miérteket, szívesen meglátogattuk volna paloznaki otthonában is. Udvariasan köszönte, de nem kívánt élni a lehetőséggel, mi meg nem tehettünk mást, mint hogy kérését tiszteletben tartjuk.

Nagyon úgy látszott, ez most már határozott, végleges döntés. A nemzet színésze, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja hatvan év színpad után úgy döntött: többet nem lép a deszkákra.

A döntés most sem változott, viszont egy beszélgetés erejéig Haumann Péter most újra színpadra lép a IX. kerületi Pinceszínházban. 

Egy élet színészi tapasztalatait osztja meg február 18-án a közönséggel, 

arról beszél, hogyan lehet hatvan évig újra és újra, nap mint nap felmenni a színpadra, és játszani. 

Szarka János 2020 októberében, még az előző vezetés alatt indította útjára havi rendszerességgel jelentkező beszélgetéssorozatát, amelyben olyan történeteket szeretne megosztani a közönséggel, amelyeket eddig ritkán vagy egyáltalán nem hallhattak.

Haumann Pétert a Macskák 1500. előadásán láthatták a nézők utoljára játszani, akkor az előadás után azt mondta, lesz még színészi működése, de már nem a színpadon. Bár a Pinceszínházban most a deszkákra lép, ezúttal önmagát adja.