Kiderült, melyik ismert színész alakítja Zámbó Jimmyt a róla szóló sorozatban

2022.03.22. 07:24
Már készül a tízrészesre tervezett Zámbó Jimmy-sorozat. A produkció az RTL Klubon lesz látható, és már azt is tudni, hogy a gyakran csak Királynak nevezett egykori énekest Nagy Ervin alakítja majd.

Még tavaly novemberben vált hivatalossá, hogy az RTL Klub tízrészes sorozatot készít a 2001-ben elhunyt EMerTon-díjas magyar énekesről, Zámbó Jimmyről. A hírt Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója jelentette be egy online konferencián.

Azt viszont akkor még nem lehetett tudni, melyik színész formálja majd meg az énekest A király címmel érkező sorozatban. A találgatásoknak mostanra azonban vége, ugyanis a Blikk megtudta, hogy Nagy Ervin bújik Zámbó Jimmy bőrébe.

A többek között a Kincsem és A tanár főszereplőjeként is ismert Nagy Ervin a lapnak elmondta: nem volt rajongója a zenésznek aktív pályafutása alatt, ugyanakkor hatalmas szakmai kihívásnak tartja, hogy eljátszhatja őt.

Egyáltalán nem voltam Jimmy-rajongó. A szüleim nem hallgatták őt, nekem pedig a Guns N’ Roses és a Kispál és Borz volt a kedvencem kamaszként. Később, a színházi kultúrában sem volt jelen a popzene, így bár pontosan tudtam, ki Zámbó Jimmy, hogy százezrek rajonganak érte, hogy stadionokat tölt meg a koncertjein, nem szólt otthon a CD-je

– árulta el a színész, aki azt is elmondta, hogy minden nap meghallgatja Zámbó Jimmy valamelyik lemezét.

Nagy Ervinnek a Zámbó család is segített a szerepre való felkészülésben. Néhány régebbi VHS-kazettát is adtak neki, melyeken családi eseményeket örökítettek meg.

A színész elmondása szerint így bepillantást nyerhetett Zámbó Jimmy privát életébe.

Próbáltam egy-két jellegzetes testtartást, kézmozdulatot leutánozni, amelyről a nézők, akik ismerték, vagy látták őt, egyből ráismernek majd. Ettől függetlenül nem az a célom, hogy egy az egyben olyan legyek, mint ő, nem a popsztárt vagy az ikont akarom alakítani, hanem az embert

– nyilatkozta a Blikknek Nagy Ervin, aki azt is elárulta, hogy Jimmy néhány korábbi ruháját is kölcsönkapta a családtól, amik tökéletesen passzoltak rá. Haját ugyanakkor nem növesztette meg a szerep kedvéért.