Csak zene? Pedig ott valaki szöget kalapál az orrába

KARL9391
2022.06.24. 13:59
Ha bárkiben megfordult volna a gondolat, hogy fesztiválozni csak a zenéért érdemes, akkor egy kis térbővítésként elmeséljük, hogy ez azért nem egészen így van. Illúzió, mámor és szakma, meg egy csipetnyi jóga.

Harmadik napja rója a közönség a soproni pusztákat a 2022-es VOLT Fesztiválon. A szórakozás nem hagy alább, de a délutáni koncertekig valamivel mindenki elüti az időt. Van, aki körbejárja a várost, mások chilis babot főznek a kempingben, de ha az ember valami speciális elfoglaltságot keres, akkor a fesztiválon is akad látnivaló bőven.

Fontos a testmozgás, amit egyesek szeretnek korán elkezdeni. Az ébresztő jóga megadja a lehetőséget a nyújtásokra és feszítésekre, ha kávé helyett más módon ráznánk gatyába magunkat. A Kraft Kertnél a munka sem áll meg, szakmázós hangulatot teremt a brand és közösségi média építési tanácsadás, marketing kurzusokat tartanak, valamint szexuálpszichológus és toxikológus is kapott mikrofonidőt a teljesség jegyében.

A fesztivál fő terepe a pusztán forrong, de szerencsére oldalt árnyékos zóna ad lehetőséget a nap elöli menekvésre.

Itt az ember megkóstolhatja a Poncichter Borfesztivál megannyi nedűjét az idegek nyugtatására, amíg a HAJÓGYÁR Petőfi Színpadról szól az aláfestés. A forróság elleni védelem jegyében zenei szettek és különféle előadások pihentetik a nézőket a Chill sátorban, ahonnan három lépéssel már az egyik fő színpadhoz érkezünk.

Akiknek napközben nem elég a zene, annak Guitar Hero, Ritmuslabor, Gitársarok, vagy dalszerző workshop áll a rendelkezésre, ha pedig kedvenceink fejébe néznénk be, közönségtalálkozókkal boldogítanak bennünket olyan előadók, mint a Hiperkarma, vagy az Irie Maffia.

Kalapács a kézbe, szög az orrba

Alternatívabb időtöltések szerelmesei is finom lazasággal csapódhatnak le egy slam poetry előadás szélvédőjén, ha pedig okoskodnánk picit, a Fesztikvíz ad lehetőséget tudásunk pallérozására. Az aktívabb műfajok kedvelői se féljenek, dodzsem, vagy darus kilátó (egy daruval az embert felemelik a magasba, hogy belássa az egész fesztivált) is nyitva áll, miközben egy-egy elszabadult vizes tömlő lazítja fel a fülledt terepet.

Interaktív időtöltést nyújt a hímző szakkör és a design oktatás, ami (bár én abszolút nem vagyok szakavatott) egy hozzáértő szerint:

remek tippeket ad annak, aki ebben komolyan mozog.

Egzotikus szórakozásnak ellátogattunk Kiss V. Balázs Illúziók Testközelből műsorára, ahol aktívan bevonva a közönséget, több napon át kaphattunk különféle sokkoló és multidimenzionális élményeket. A közönség diverzitása illő volt egy illuzionista műsorához, hiszen a nyolcéves kislánytól a hatvanéves nagypapáig mindenki lefagyva figyelte, ahogy az előadó szöget kalapál a fejébe, kártyákat ránt elő a semmiből, vagy felhívja magát a közönségben ülők telefonjáról anélkül, hogy hozzáérne bármihez.

Napestig lehetne sorolni az időtöltési lehetőségeket, de talán elég annyi, hogy minden korosztály és mindenféle érdeklődésű ember megtalálja a saját szféráját a szabad idősávokban. Végigjárni az összes extra programot egyszerre lehetetlen, így sajnos vagy szerencsére, de jön a prioritás, prioritás és prioritás. 

(Borítókép: Karip Tímea / Index)