Meghalt Nichelle Nichols, a Star Trek tévésorozat sztárja

GettyImages-849853350
2022.07.31. 22:06
Meghalt Nichelle Nichols amerikai színésznő, a legendás Star Trek tévésorozatból ismerős Uhura hadnagy – közölte vasárnap a fia a színésznő Facebook-oldalán.

Nichelle Nichols 89 éves volt. Az általa alakított leghíresebb karakter az Enterprise űrhajó kommunikációs tisztje volt.

Múlt éjszaka természetes halállal elhunyt édesanyám, Nichelle Nichols. Fénye azonban, mint a most először látott ősi galaxisoké, megmarad számunkra és a jövendő nemzedékeknek, hogy tanuljunk és ihletet nyerjünk belőle

– írta a színésznő fia, Kyle Johnson bejegyzésében.

 A színésznő 1932. december 28-án született. 1951-ben összeházasodott Foster Johnsonnal, egy gyermekük, Kyle született. Első férjétől még ugyanabban az évben el is vált,1968-ban hozzáment Duke Mondyhoz, akivel 1972-ig éltek együtt. A Magyar Filmadatbázis oldalán olvasható, hogy Filmes karrierjét 1959-ben kezdte a Porgy and Bessben. 1964-ben Joanne Logant játszotta a Great Gettin' Up Mornin'-ban. 1966-ban ráosztották Uhura karakterének megformálását a Star Trek 69 epizódjában, amit később többször megismételt.

A következő években olyan alkotásokban játszott, mint a Doctor, You've Got to Be Kidding!, a Truck Turner, a The Supernaturals, a Zoom kapitány kalandjai, a Kutyabajnok, a Tru Loved, a The Torturer, a This Bitter Earth, a Surge of Power: Revenge of the Sequel, a The White Orchid, a Mr. Malevolent, és legutóbb 2019-ben a Surge of Dawn.

(Borítókép: Nichelle Nichols. Fotó: Michael Tran / Getty Images Hungary)