Mélyszegénységben élők támogatására szerveztek jótékonysági vásárt Budapesten

DMARC20211121012
2022.11.21. 14:53
Mélyszegénységben élő gyermekeknek és a Heim Pál gyermekkórháznak is gyűjtenek idén a Diplomata Jótékonysági Vásáron vasárnap az InterContinental Budapest hotelben.

Az eseményen több mint 30 ország nemzeti és tematikus standján különleges emlék- és kézműves tárgyakat, divatcikkeket, valamint nemzeti ételspecialitásokat és termékeket vásárolhatnak a látogatók vasárnap, a Budapesti Diplomata Házastársak Szervezete (Diplomatic Spouses of Budapest – DSB) rendezésében.

A Diplomata Jótékonysági Vásárt (Diplomatic Charity Fair 2022) az idén 11. alkalommal rendezik meg Budapesten számos ország budapesti nagykövetsége összefogásában.

A látogatók egy nap alatt „világszerte vásárolhatnak” a nemzeti ajándéktárgyak, kézműves termékek, különleges tárgyak és ételspecialitások közül.

Mélyszegénységben élő roma családok gyermekeinek gyűjtenek

A vásár védnöke Szijjártó-Nagy Szilvia, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége. A jótékonysági vásáron számos ország Budapestre akkreditált nagykövete részt vesz. A látogatókat a nagykövetségek kulturális produkciói szórakoztatják, a hagyományos tombolasorsoláson pedig értékes díjakat lehet nyerni.

Az idei Diplomata Jótékonysági Vásár teljes bevételét a szervezők az MTI szerint a halmozottan és enyhén fogyatékos gyermekek és fiatalok lakhatását és foglalkoztatását segítő Tovább Élni Egyesület; a mélyszegénységben élő roma családok gyermekeit támogató Bizsu Közösségi tér és a Heim Pál gyermekkórház számára ajánlják fel.

A Diplomata Jótékonysági Vásárt vasárnap 10 és 16 óra között rendezik meg az InterContinental Budapest hotelben.

(Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Diplomata Vásár fővédnöke [középen] és a Budapesti Diplomata Házastársak [DSB] jótékonysági karácsonyi vásárán az InterContinental Budapest szállodában 2021. november 21-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)