Nagyot esett a színpadon a súlyos beteg Michael J. Fox

2023.06.05. 09:47
Michael J. Fox filmszínész elesett, közvetlenül azután, hogy színpadra lépett egy philadelphiai panelbeszélgetésen a hétvégén.

A most már nyugdíjas 61 éves színész – akinél 1991-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak – elvesztette az egyensúlyát, kicsúszott a talaj a lába alól.

Szerencséjére nem ütötte meg nagyon magát az esés hatására, ugyanis a kemény padló helyett az előtte lévő kanapén landolt.

Úgy tűnt, hogy a szórakoztatóművésznek nem esett baja, az eset után elfoglalta a helyét, és folytatta a panelbeszélgetést, amelyen rajta és a moderátoron kívül a Vissza a jövőbe című filmben játszó színésztársa, a 84 éves Christopher Lloyd és a 64 éves Tom Wilson vett részt – írja a Daily Mail.

A filmsztár alig több mint egy hónapja árulta el, hogy a Parkinson-kórral folytatott több mint 30 éves küzdelme egyre „nehezebb”.

Michael J. Fox egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy műtéten esett át azért, hogy eltávolítsanak egy jóindulatú daganatot a gerincén, ám a beavatkozás nem sikerült, így már nem képes a lábait, a karját, a könyökét, az arcát és a kezét használni – írja a Page Six.

A Vissza jövőbe című filmekben Marty McFlyt alakító színésznél 29 éves korában diagnosztizáltak agyi rendellenességet. Azóta a betegség kutatásának egyik vezető szószólója lett, sőt 2000-ben megalapította a Michael J. Fox Alapítványt, hogy segítsen a közvélemény felvilágosításában és a tanulmányok finanszírozásában.